GÖNGYÖLT HÚS
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet csirkemellfilé, 8 sonkaszelet, só, őrölt bors.
A mártáshoz: 50 dkg gomba, 1 kis vöröshagyma, 4 dl tejszín, só, frissen őrölt fehérbors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, étolaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. (A sózással vigyázzunk, ha sós sonkát használunk!) Egy-egy hússzeletet kiterítünk, befedjük egy-egy szelet sonkával, majd föltekerjük és összetűzzük hústűvel vagy fogvájóval.
2-3 evőkanál étolajon néhány perc alatt körbepirítjuk a hústekercseket, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.
A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, 3-4 percig pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet, beletesszük a hústekercseket, és lefedve puhára pároljuk őket. A főzés végén a hústűket eltávolítjuk.
A kész ételt rizzsel vagy krumplifánkkal, gnocchi-val tálaljuk. A krumplifánk receptjét itt találod meg: KRUMPLIFÁNK.
Tipp:
Csirkemell helyett használhatunk pulykamellet vagy karajt is.