HÚSSAL RAKOTT TÉSZTA
Hozzávalók:
50 dkg főtt tészta, 50 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 1 fokhagymagerezd, só, 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, fél kávéskanál őrölt bors, fél kávéskanál örölt kömény, 1 evőkanál olaj, 4-5 dl tejföl.
Elkészítés:
Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, és állandóan kevergetve fehéredésig sütjük, ízesítjük sóval, paprikával, köménnyel és borssal. Felöntjük fél bögere vízzel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a húst puhára főzzük.
Közben forrásben levő bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
A hozzávalókat egy tűzálló edénybe rétegezzük: alulra tészta, arra hús, rá tejföl, megint tészta, hús, tejföl, tészta és tejföl sorrendben.
Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Tálalásnál friss salátát vagy savanyúságot adhatunk hozzá.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
des ugyan ezea tésztás is nagyon finoma darált hussal
ez a kaja gombával is igen finom
(erzsi, 2014.01.21 18:57)