Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


KÍNAI CSIRKEFALATOK

2019.09.29

Hozzávalók:
1 kg csirkehús (csirkemell vagy csirkecomb)
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
2 kávéskanál gyömbérpor vagy finomra reszelt gyömbér
4 evőkanál olaj (szezám- vagy mogyoróolajjal még finomabb)
2 dl szaké
szezámmag vagy durvára vágott mogyoró (kihagyható)

Elkészítés:
A kicsontozott húst kisebb darabokra vágjuk.
Az összes hozzávalót egybeöntjük, és alaposan összekeverjük, majd jól záródó edényben legalább 1 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Felforrósítunk egy nagy serpenyőt vagy wokot. A fűszeres csirkét beleöntjük, majd a lángot rögtön kisebbre vesszük. (A méznek nem szabad megégnie.) Mikor a csirke átsült és a szósz besűrűsödött, az étel elkészült.
Rizzsel tálaljuk.


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.