LACI PAPA PÖRKÖLTJE
Hozzávalók:
2 kg krumpli, 1.5 kg kicsontozott, bőr nélküli hátsó csülök, 5 vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (lehet erős is), 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1/4 kávéskanál őrölt bors, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 3-4 babérlevél,1 evőkanál zsír, só.
Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk. Felhevítjük a zsírt. Beleszórjuk a vöröshagymát. Amikor üveges, hozzáadjuk a húst. Rázogatva addig sütjük, amíg minden oldala ki nem fehéredik, itt-ott pirulni nem kezd. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy bögre vízzel, beletesszük a kicsumázott paprikát, héj nélküli paradicsomot és a fűszereket. Kis lángon főzni kezdjük. Főzés közben az elpárolgó vizet pótoljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és az ételt készre főzzük.
Legfinomabb egy szelet friss, házi kenyérrel és savanyúsággal.
Tipp:
Az étel tarjából is elkészíthető. Ha sok embert kell jóllakatnunk vele, a krumpli mennyiségét növelhetjük. Akinek módja van rá, próbálja ki bográcsban főzve is!
Elmondom, hogy Laci papa megszórná még valamilyen ételízesítő porral is. :)