MÁJPÁSTÉTOM
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj, 25-30 dkg szalonna (én húsosat szoktam használni, de állítólag sima zsírszalonnával is jó), 3 fej lilahagyma, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál morzsolt majoranna, néhány csipetnyi őrölt bors, 2 tojás.
Elkészítés:
A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk. A hagymákat apró kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót összekeverjük.
Egy hosszúkás sütőformát (pl. őzgerinc formát) kibélelünk sütőpapírral vagy alaposan kivajazunk. A masszát beleöntjük. A formát szorosan befedjük alufóliával.
Egy magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a májjal megtöltött sütőforma feléig érjen a víz. A formát a vízbe állítjuk, és 200 fokos sütőben egy órát sütjük.
A kész pástétomot melegen és hidegen is tálalhatjuk.