Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MALACSÜLT

2008.01.15

Hozzávalók:

Egy szép, bőrös malachúsdarab (pl. comb, karaj, de lehet akár egy negyed vagy fél malac is), egy evőkanál só, egy kávéskanál (durvára őrölt) bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2-3 evőkanál étolaj, 2 fej fokhagyma, 3 nagy vöröshagyma, 1 nagy méretű sütőzacskó, 1 doboz sör, 10 dkg szalonna vagy egy nagyobb darab szalonnabőr.

    

p1200690-dd.jpg

  

Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, leszárítjuk, a bőrét négyzetrácsosan bevagdossuk. A sót, borsot, a köményt és 3-4 gerezd zúzott fokhagymát krémesre keverünk az étolajjal, és minden oldalról jól bedörzsöljük vele a húst, majd 1-2 órára (vagy egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a húst egy nagy sütőzacskóba helyezzük, mellészórjuk a többi fokhagymát és a negyedekbe vágott vöröshagymát, beleöntjük a sör felét, aztán a sütőzacskót lezárjuk.

A húst 160 fokos sütőben annyiszor két órát sütjük, ahány kiló. Ezután a hőfokot 220 fokra emeljük, a sütőzacskót fölül kivágjuk, a szalonnát a maradék sörbe mártjuk, és 5 percenként átkenjük a sörbe mártott szalonnával a sülő malachús tetejét (a bőrét), amíg a hús és a bőr jól meg nem pirul.

A megsült húst ezután kivesszük a sütőből, és kb. negyed óráig pihentetjük szeletelés előtt. Tört krumplival és párolt káposztával tálaljuk. De nagyon finom hozzá a hagymalekvár is.

A recepteket itt találod: HAGYMALEKVÁR

                                         PÁROLT KÁPOSZTA

Tipp:

Természetesen mindenki használhat az ízlésének megfelelő egyéb fűszert is. A malacsült nagyon finom például a rozmaringosan vagy köményesen is.

Aki szereti, sütés előtt szúrjon a húsba kis nyílásokat, és a fokhagymagerezdeket dugdossa ezekbe a nyílásokba, és így süsse meg a malacot.

 

p1070770-ee.jpg

p1200677-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sült malacról

(Lucián, 2012.01.03 21:55)

A Kifőztükben találtam meg ezt a receptet. Így pácoltam be a malacunkat, majd a párom sütötte meg sütőzacskóban -de hagyma és fokhagymagerezdek nélkül-. Féltünk, hogy a hagyma levet ereszt, vagy megégnek a gerezdek, helyettük szárított hagymagranulátumot és fokhagymaport használtam.
Isteni lett!
Továbbadtam a receptedet egy barátomnak. Ők is malacot sütöttek a te recepted alapján. Ma beszéltem vele. Az is kitűnő lett.
Köszönjük!
BUÉK!
Lucián