Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


MUSTÁROS TARJA

2021.04.18

p1870131-aa.jpg

 

 

Hozzávalók:
8 nagy szelet tarja (kb. 1,5 cm vastagra szeletelve)
2 kg krumpli

a páchoz:
2 evőkanál mustár
4 evőkanál étolaj
2-3 gerezd fokhagyma finomra reszelve
1 kávéskanál só
negyed kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:
A sütés előtti este előveszünk egy legalább 6 liter űrtartalmú, vastag falú (mélyhűtős) nejlonzacskót.
Beletesszük a pác hozzávalóit, összefogjuk a zacskó száját, és jól összerázzuk a pácot.
A zacskóba rakosgatjuk a hússzeleteket. A zacskó száját (pl. befőttes gumival) lezárjuk, és a húsba masszírozzuk a pácot. Ezután az egészet betesszük a hűtőbe legalább egy éjszakára.
Másnap a megtisztított, feldarabolt krumplit megfőzzük. (Vigyázat, véletlenül se főzzük szét, inkább maradjon egy egészen kicsit kemény.) A leszűrt krumplit egy mély tepsi aljába szórjuk. Rárakjuk a hússzeleteket. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 45 percig lefedve, majd még 10-15 percig a fólia nélkül sütjük.
Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Tipp:
A krumplin kívül tehetünk a hús alá mindenféle zöldséget is.