Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


OLDALAS SÖRBEN SÜTVE

2008.01.13

Hozzávalók:

1 kg jó húsos oldalas, 5 dl világos sör, 2 vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 2 evőkanál étolaj.

 

Kép

  

Elkészítés:

A húst megmossuk, a csontok mentén földaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.

A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát vastag karikákra vágjuk.

Egy olyan edényben, aminek az alján elfér az összes oldalas, fölhevítjük az olajat. Beletesszük az oldalasdarabokat, és kicsit körbepirítjuk. Az oldalasra szórjuk a hagymát, leöntjük a sörrel, lefedjük, és húst a legkisebb lángon puhára főzzük. (Ha a hús még kemény, de a folyadék elpárolgott, kis vizet öntsünk alá.) Mikor már majdnem puha, belekeverjük a levébe a mustárt is.

Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fedőt, és elpárologtatjuk róla a maradék vizet, majd a visszamaradt zsiradékban enyhén átpirítjuk.

A kész oldalast hagymás tört krumplival (esetleg a sütés után visszamaradt pecsenyelével meglocsolva) tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

OLDALAS SÖRBEN SÜTVE

(Gabi, 2013.06.06 15:41)

Nagyon megtetszett ez a recept . Egyszerű, de már az illatából leszűrtem, hogy nagy kedvence lesz kis családomnak.
Kb 1/2 óra múlva tálalható lesz. Én köretnek vajas krumplipürét, és bruskettát tálalok mellé.
Gratulálok a recept kitalálójának.

oldalas

(doki, 2011.07.02 09:45)

ez egy kiváló recept, gratulálok!

Hagyma

(Szamóca, 2011.01.29 10:28)

Szia!
A fűszerezést természetesen változtathatod ízlésed szerint. Ha nem szeretitek a hagymát, ne tegyél bele!

a finom kajárol

(rita, 2011.01.29 09:29)

nagyon gusztának nézki meg lehet hogy jo az ize is de ha valaki nem szereti a hagymákat és nem rak bele az nem baj ugye mert a párom nem szereti a hagymákat én me nagyon szeretem nyersen föve vagy sütve nem nagyon csak ennyit akkartam