Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


RAGULEVES TÉSZTÁVAL

2015.06.26

Hozzávalók:

50 dkg hús (kicsontozott csirkecomb, csirkemell, pulykamell...), 20 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, esetleg zeller), 30 dkg zöldség zöldborsó, 25 dkg nagyobb tészta (pl. rövid csőtészta), 1 nagyobb vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, 15-20 szál petrezselyemzöld, 2-3 nagyobb ág tárkony, 1 evőkanál étolaj. 

  

Elkészítés:

Az olajon átpirítjuk a felkockázott húsdarabokat, amíg minden oldalukon ki nem fehérednek, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, aztán felöntjük két liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a csokorba kötött petrezselyemzöldet és a tárkonyt. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 30 percig főzzük. Beletesszük a zöldborsót és a tésztát, és újraforrás után a legkisebb lángon tovább gyöngyöztetjük, míg minden hozzávaló meg nem puhul. Kivesszük a petrezselyemcsokrot, a tárkonyt és a hagymát. A levest forrón tálaljuk.

 

Tipp:

A levest érdemes néhány csepp citromlével vagy ecettel savanyítani. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt is. A tetejét megszórhatjuk friss tárkonnyal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.