Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


SERTÉSSÜLT

2008.01.09

Hozzávalók:

Egy szép, hártya- és zsírmentes sertéscomb vagy karaj (kb. 1,5 kg), egy evőkanál só, egy mokkáskanál (durvára őrölt) bors, 20 dkg szalonna, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 nagy vöröshagyma, 1 nagy méretű sütőzacskó.

  

Kép

  

Elkészítés:

A szalonnát kb. félszer fél centis, 15-20 cm hosszú csíkokra vágjuk, aztán a szalonnacsíkokat 10 percre mélyhűtőbe tesszük.

Ezekkel a szalonnacsíkokkal száliránnyal egyezően megspékeljük a húst. Ha van spékelőtűnk, a művelet nagyon egyszerű. Ha nincs, hosszú, hegyes késsel átszúrjuk a húst, és az így kapott nyíláson átnyomjuk a szalonnacsíkokat.

A húst kívülről minden oldalról jól bedörzsöljük a só és bors keverékével. Egy nagy sütőzacskóba tesszük, mellérakjuk a fokhagymát és a negyedekbe vágott vöröshagymát, aztán a sütőzacskót lezárjuk.

A húst 200 fokos sütőben annyiszor egy órát sütjük, ahány kiló. (A másfél kilós sertéssültet kb. 90 percig.)

A megsült húst ezután kivesszük a sütőből, és kb. negyed óráig pihentetjük szeletelés előtt.

 

Tipp:

Természetesen mindenki használhat az ízlésének megfelelő egyéb fűszert is. A sertéssült nagyon finom például a rozmaringosan vagy köményesen is.

Aki szereti, szúrjon a hús oldalába kis nyílásokat, és a fokhagymagerezdeket dugdossa ezekbe a nyílásokba, és így süsse meg a húst.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.