Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SÜLT OLDALAS

2012.10.22

Hozzávalók:

1 kg oldalas, 2 evőkanál étolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény.

p1260831-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az olajat összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, negyed kávékkanál őrölt borssal, két-három csipet őrölt köménnyel és 1 púpozott kávéskanál sóval.

A megtisztított oldalast 1-2 csontnyi darabokra vágjuk, és összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Egy lefedhető, magas falú, tapadásmentes serpenyőbe tesszük a húst. Öntünk alá fél bögre vizet, és lefedve puhára pároljuk. (Közben ügyeljünk rá, hogy a víz ne párologjon el teljesen, ha szükséges, néha pótoljuk!)

Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt a serpenyőről, elpárologtatjuk a megmaradt folyadékot, és az oldalast körbepirítjuk.

 

SÜLT OLDALAS MÁSKÉPP

Ugyanezt az ételt elkészíthetjük úgy is, hogy víz helyett egy doboz sört öntünk alá, és belekarikázunk 2-3 vöröshagymát.

  

p1310243-ff.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.