SÜLT OLDALAS
Hozzávalók:
1 kg oldalas, 2 evőkanál étolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény.
Elkészítés:
Az olajat összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, negyed kávékkanál őrölt borssal, két-három csipet őrölt köménnyel és 1 púpozott kávéskanál sóval.
A megtisztított oldalast 1-2 csontnyi darabokra vágjuk, és összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Egy lefedhető, magas falú, tapadásmentes serpenyőbe tesszük a húst. Öntünk alá fél bögre vizet, és lefedve puhára pároljuk. (Közben ügyeljünk rá, hogy a víz ne párologjon el teljesen, ha szükséges, néha pótoljuk!)
Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt a serpenyőről, elpárologtatjuk a megmaradt folyadékot, és az oldalast körbepirítjuk.
SÜLT OLDALAS MÁSKÉPP
Ugyanezt az ételt elkészíthetjük úgy is, hogy víz helyett egy doboz sört öntünk alá, és belekarikázunk 2-3 vöröshagymát.