CSIRKE VELE SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók (4 személyre):
4 egész csirkecomb, 2 db megtisztított, negyedelt vöröshagyma, 1 kg megtisztított krumpli, 1 fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítés:
A krumplit összevágjuk és egy vékonyan kiolajozott tepsi aljába szórjuk. A krumplirétegre rátesszük a negyedelt vöröshagymát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel és elrendezzük őket a krumpli és hagyma tetején. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával és 220 fokos sütőbe tesszük kb. 30 percre. Ezután az alufóliát levesszük, és az ételt pirosra sütjük. (Akkor jó, ha a húsba már nagyon könnyedén belemegy a villa.)
Tipp:
A csirkecombokat körbetekerheted húsos szalonnával is.
Más zöldségeket is tehetünk a hús mellé. Nálunk bevált például a hasábokra vágott sárgarépa, karfiolrózsák, brokkoli is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Remélem, ízleni fog!
csirke zöldségekkel
(Márti, 2010.02.09 09:15)
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, megyek és meg is csinálom:)))
Sült csirke
(Szamóca, 2010.02.09 08:46)
Szia Márti!
Nem szoktam külön megsózni a zöldséget, mert a csirkének kifolyik a fűszeres leve, ami átitatja a zöldséget is.
A sütés elején letakarhatod alufóliával, de legkésőbb a sütés felénél mindenképpen vedd le, ha nem főtt csirkét, hanem sültet akarsz.
csirke zöldségekkel
(Márti, 2010.02.09 08:41)
Szia!
Két kérdésem lenne:
a krumplit nem kell megsózni?
alufóliával nem kell letakarni?
köszi a választ, Márti:)
Kedves Margó!
(Szamóca, 2008.08.11 23:06)Köszönöm a remek ötleteket! A sajtos változatot mindenképpen kipróbálom. Nagyon finom lehet.
Berhida.
(Franyóné Margó, 2008.07.19 10:26)A csirkecomb igy vegyes zöldséggekel a legfinomabb.Igaz én a végén még reszelt sajtal megszorom.Vagy a combokat süritet paragicsomal kenem még be. Jó étvágyat hozzá isteni.Más köretel is.
Sült csirke
(Szamóca, 2010.02.09 10:07)