Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT HÚS

2008.01.09

Hozzávalók:

Valamilyen felszeletelt hús vagy hal.
A bundázáshoz: villával felvert, enyhén megsózott tojás, zsemlemorzsa.
A sütéshez: kevés étolaj.

 

p1070631-dd.jpg

  


Elkészítés:

A húst felszeleteljük. Esetleg kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk.

Ezután a szeleteket megforgatjuk a felvert tojásban, majd a szemlemorzsában, és egy vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük őket. A húsok tetejét enyhén (ha van, olajszóróval) megspricceljük étolajjal, és előmelegített 180-200 fokos sütőben, néha lapátkanállal megforgatva megsütjük őket. Ha van a sütőnek grillfokozata, az utolsó néhány percre (amikor a hús már megpuhult), kapcsoljuk rá azt is.

Ha halat sütünk, nagyon vigyázzunk a forgatásnál, mert a hal nagyon könnyen törik.

Az így készült rántott hús összehasonlíthatatlanul kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos, de legalább olyan finom.

 

Tipp:

Ha nagyon vastag a hús, a sütés elején takard le alufóliával!

 

p1030310-ee.jpg

 

 

SÜTÖBEN SÜLT RÁNTOTT HÚS MÁSKÉPP

 

Hozzávalók:

Valamilyen felszeletelt vagy feldarabolt hús (karaj, tarja, csirkecomb, csirke- vagy pulyakamell szeletek...).
A bundázáshoz: natúr joghurt, fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa.
A sütéshez: kevés étolaj.

Elkészítés:

A húst esetleg kicsit kiklopfoljuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával, sóval, őrölt borssal (ízlés szerint más fűszer is mehet bele, pl. őrölt csili vagy kömény, kakukkfű, oregano...).

A húsdarabokat egy nagy mélyhűtőzacskóba vagy lezárható dobozba tesszük, rájuk öntjük a fűszeres joghurtot úgy, hogy mindenütt bevonja a húst, és legalább néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Ezután a szeleteket kivesszük a joghurtból, megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy vékonyan kiolajozott tepsire rakosgatjuk.

A húsok tetejét enyhén (ha van, olajszóróval) megspricceljük étolajjal, és előmelegített 180-200 fokos sütőben, néha lapátkanállal megforgatva megsütjük őket. Ha van a sütőnek grillfokozata, az utolsó néhány percre (amikor a hús már megpuhult), kapcsoljuk rá azt is. Ha nagyon vastag a hús (pl. csirkecomb) a sütés elején érdemes befedni a tepsit alufóliával.

Az így készült rántott hús összehasonlíthatatlanul kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos, de legalább olyan finom.

A zsemlemorzsába keverhetünk szezámmagot, durvára darát diót vagy mandulát, reszelt sajtot vagy kókuszreszeléket is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sütőben sült rántotthús

(Katrin, 2009.10.11 21:00)

Ez a sütőben sült rántotthús nagyon jó ötlet. Nagyon utálom, amikor a rántotthús rengeteg olajat szív magába. Ki fogom próbálni a receptedet, s majd kommentálom, hogy sikerült, s mit szólt hozzá a család.
Köszi
Katrin

Re: Sütőben sült rántotthús

(én, 2012.07.10 14:02)

háth ez hülyeség mindenki tud csinálni sütöbe sült rántott hustr

Re: Re: Sütőben sült rántotthús

(lulu, 2012.07.26 20:57)

ez igaz :)

Hozzászólás

(bazsababa, 2012.02.08 09:53)

Sziasztok, én a rántott csirkét is a sütőben, tehát ezzel a módszerrel készítem el, és nagyon nagyon ízletes!!!!

mi

(Gréti, 2011.12.29 16:51)

Mi az az első képen a hús melletti köret?

Láng, sütési idő

(Zoli, 2010.08.12 15:36)

Szia!
Egyszerű gázsütőnk van; csak alul van benne láng. A klasszikus módszer szerint egy lapos tetőcserepet teszünk bele, hogy jobban eloszoljon a hő. Szerinted ilyen sütőben is működik a recept, figyelembe véve, hogy nincs felső láng?
Másik kérdésem, hogy a sütési időről tudsz-e valamit mondani. A mindmegette.hu portálon egy órát írnak, de ők 150 fokos sütőben sütik a húst.
Harmadik kérdésem: a receptben nem látom a lisztet; nem hiányzik ez a panírból?

Sütőzacskó

(Szamóca, 2010.08.03 17:41)

Szia!
Szerintem nem rontanád el. :)

Sütés

(Borcsy, 2010.08.03 17:33)

Szia!
Ki szeretném próbálni a receptedet. Szerinted elrontanám, ha sütőzacskót használnék a sütéshez?

Sütés

(Szamóca, 2009.11.03 09:45)

Szia Klarissz!
Igen, alsó és felső lángon kell sütni a húst. Akkor takarom be fóliával, ha vastagabb húst sütök vagy ha nagyon erősen barnulna a panír.

Klarissz

(Klarissz, 2009.11.03 08:37)

Szió!
Ez remek ötlet, ki fogom próbálni. A sütés alsó-felső módban történik? Gondolom a hőlégkeverést nem kell bekapcsolni, nehogy kiszáradjon a husi. Még egy kérdés, fóliával letakarod és úgy sütöd?
További ilyen remek recepteket küldj. Annak különösen örülök, ha a sütési módot is közlik. Gratula!

Katrinnak

(Szamóca, 2009.10.11 21:14)

Szia!
A sütőben sült rántott hús nem az én ötletem. De valóban remek ötlet. :)