SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT HÚS
Hozzávalók:
Valamilyen felszeletelt hús vagy hal.
A bundázáshoz: villával felvert, enyhén megsózott tojás, zsemlemorzsa.
A sütéshez: kevés étolaj.
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. Esetleg kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk.
Ezután a szeleteket megforgatjuk a felvert tojásban, majd a szemlemorzsában, és egy vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük őket. A húsok tetejét enyhén (ha van, olajszóróval) megspricceljük étolajjal, és előmelegített 180-200 fokos sütőben, néha lapátkanállal megforgatva megsütjük őket. Ha van a sütőnek grillfokozata, az utolsó néhány percre (amikor a hús már megpuhult), kapcsoljuk rá azt is.
Ha halat sütünk, nagyon vigyázzunk a forgatásnál, mert a hal nagyon könnyen törik.
Az így készült rántott hús összehasonlíthatatlanul kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos, de legalább olyan finom.
Tipp:
Ha nagyon vastag a hús, a sütés elején takard le alufóliával!
SÜTÖBEN SÜLT RÁNTOTT HÚS MÁSKÉPP
Hozzávalók:
Valamilyen felszeletelt vagy feldarabolt hús (karaj, tarja, csirkecomb, csirke- vagy pulyakamell szeletek...).
A bundázáshoz: natúr joghurt, fokhagyma, só, bors, zsemlemorzsa.
A sütéshez: kevés étolaj.
Elkészítés:
A húst esetleg kicsit kiklopfoljuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával, sóval, őrölt borssal (ízlés szerint más fűszer is mehet bele, pl. őrölt csili vagy kömény, kakukkfű, oregano...).
A húsdarabokat egy nagy mélyhűtőzacskóba vagy lezárható dobozba tesszük, rájuk öntjük a fűszeres joghurtot úgy, hogy mindenütt bevonja a húst, és legalább néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Ezután a szeleteket kivesszük a joghurtból, megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy vékonyan kiolajozott tepsire rakosgatjuk.
A húsok tetejét enyhén (ha van, olajszóróval) megspricceljük étolajjal, és előmelegített 180-200 fokos sütőben, néha lapátkanállal megforgatva megsütjük őket. Ha van a sütőnek grillfokozata, az utolsó néhány percre (amikor a hús már megpuhult), kapcsoljuk rá azt is. Ha nagyon vastag a hús (pl. csirkecomb) a sütés elején érdemes befedni a tepsit alufóliával.
Az így készült rántott hús összehasonlíthatatlanul kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos, de legalább olyan finom.
A zsemlemorzsába keverhetünk szezámmagot, durvára darát diót vagy mandulát, reszelt sajtot vagy kókuszreszeléket is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Ez a sütőben sült rántotthús nagyon jó ötlet. Nagyon utálom, amikor a rántotthús rengeteg olajat szív magába. Ki fogom próbálni a receptedet, s majd kommentálom, hogy sikerült, s mit szólt hozzá a család.
Köszi
Katrin
Re: Sütőben sült rántotthús
(én, 2012.07.10 14:02)
háth ez hülyeség mindenki tud csinálni sütöbe sült rántott hustr
Hozzászólás
(bazsababa, 2012.02.08 09:53)Sziasztok, én a rántott csirkét is a sütőben, tehát ezzel a módszerrel készítem el, és nagyon nagyon ízletes!!!!
Láng, sütési idő
(Zoli, 2010.08.12 15:36)
Szia!
Egyszerű gázsütőnk van; csak alul van benne láng. A klasszikus módszer szerint egy lapos tetőcserepet teszünk bele, hogy jobban eloszoljon a hő. Szerinted ilyen sütőben is működik a recept, figyelembe véve, hogy nincs felső láng?
Másik kérdésem, hogy a sütési időről tudsz-e valamit mondani. A mindmegette.hu portálon egy órát írnak, de ők 150 fokos sütőben sütik a húst.
Harmadik kérdésem: a receptben nem látom a lisztet; nem hiányzik ez a panírból?
Sütés
(Borcsy, 2010.08.03 17:33)
Szia!
Ki szeretném próbálni a receptedet. Szerinted elrontanám, ha sütőzacskót használnék a sütéshez?
Sütés
(Szamóca, 2009.11.03 09:45)
Szia Klarissz!
Igen, alsó és felső lángon kell sütni a húst. Akkor takarom be fóliával, ha vastagabb húst sütök vagy ha nagyon erősen barnulna a panír.
Klarissz
(Klarissz, 2009.11.03 08:37)
Szió!
Ez remek ötlet, ki fogom próbálni. A sütés alsó-felső módban történik? Gondolom a hőlégkeverést nem kell bekapcsolni, nehogy kiszáradjon a husi. Még egy kérdés, fóliával letakarod és úgy sütöd?
További ilyen remek recepteket küldj. Annak különösen örülök, ha a sütési módot is közlik. Gratula!
Katrinnak
(Szamóca, 2009.10.11 21:14)
Szia!
A sütőben sült rántott hús nem az én ötletem. De valóban remek ötlet. :)
Sütőben sült rántotthús
(Katrin, 2009.10.11 21:00)