HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
TACOS
Hozzávalók (4 személyre):
12 db ropogósra sütött tortilla kagyló, 50 dkg darált marhahús, 1 dl sűrű paradicsomlé, cukor, só, csilipaprika, őrölt kömény, oregano, őrölt pirospaprika, 1 közepes vöröshagyma, étolaj. A tálaláshoz különböző zöldségek, reszelt sajt.
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a darált húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, megfűszerezzük, és az egészet alaposan összefőzzük. Közben állandóan kevergetjük.
A tortilla kagylókat sütőben ropogósra sütjük. a hússal és zöldségekkel megtöltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Jó étvágyat!
A tortilla elkészítése házilag
Hozzávalók (12 db kagylóhoz):
20 dkg kukoricaliszt (vagy kukoricadara és kukoricaliszt keveréke), 1 dl víz, egy mokkáskanál só, 1-2 csipetnyi oregano, 1-2 csipetnyi őrölt bors.
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk. A tésztát 12 egyforma részre osztjuk, és vékony körlapokká nyújtjuk. (Ha azt akarod, hogy a kész tészták egyformák legyenek, fektess egy kistányért a tésztára és vágd körbe.)
A tésztakorongokat vastag aljú, forró, száraz serpenyőben süsd meg.