TEJSZÍNES GOMBÁS CSIRKE
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg csirkehús (lehet csirkemell, csirkecombfilé vagy 1 kg csirkecomb csontjával együtt), 30-40 dkg gomba, 2 dl tejszín, negyed mokkáskanál őrölt bors, 1 fej mogyoróhagyma vagy kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál vaj (kb. 3 dkg), 1 evőkanál étolaj, 10-15 szál petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Fölmelegítjük az olajat és a vajat. (Használhatsz csak vajat is, de önmagában elég könnyen megég és megkeseredik, ezért szoktam kis étolajat adni hozzá.) A zsiradékban gyakran megkeverve átpirítjuk a húst, amikor színesedni kezd, rászórjuk az apró kockákra vagy vékony karikákra vágott hagymát, együtt tovább sütjük, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg a gomba levet nem ereszt. Mikor a gomba levet eresztett, beleöntjük a tejszínt, a lángot kicsire vesszük, az ételt letakarjuk, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben a szaft is besűrűsödik.
Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, az ételbe szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és még 5-6 percig főzzük.
A tejszínes csirkét rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
Ezt az ételt természetesen készítheted például pulykából is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Megcsináltam ezt a nagyon finom tejszínes gombás csirkét. Isteni volt!
a recepthez
(Lapos Elemer, 2012.12.04 21:27)+1 tipp: a gomba akkor ereszt levet, ha rateszed a fedot, mikozben rotyog!;)
Tejszínes gombás csirke
(Kata, 2011.05.24 15:13)Elkészítettem, nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gombás ételeket, próbálja ki. Gyorsan kész van. Egy kicsit változtattam a recepten, nem raktam bele petrezselymet és borsikafű helyett kakukkfüvet használtam. Köszi Szamóca, eddig egy recepted sem okozott csalódást:-)
Tejszínes gombás csirke
(Ági, 2013.01.18 14:13)