Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


TÚRÓS CSUSZA

2008.01.07

p1330985-dd.jpg

 

Hozzávalók:
50 dkg tészta,
50 dkg túró,
50 dkg szalonna,
5 dl tejföl,
1 kávéskanál só a tészta főzővizébe.

(Még finomabb, ha házi tésztából készíted, a receptet itt találod meg: HÁZI TÉSZTA.)

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vagy hasábokra vágjuk, és lassú tűzön ropogósra sütjük. Ezután a szalonnadarabkákat szűrőkanállal kihalásszuk a zsírból, és félretesszük. A visszamaradt zsírból két evőkanálnyit a fazékban hagyunk, hozzáadjuk a tejföl felét, és összeforraljuk.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a fölmelegített tejfölhöz adjuk, jól átforgatjuk.
A tejfölös tésztát tányérokra szedjük. A maradék tejföllel meglocsoljuk, rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a szalonnadarabkákkal, és tálaljuk.

Tipp:
Készítheted úgy is, hogy a tésztát az összes tejföllel egybekevered, lazán beleforgatod az összemorzsolt túrót és a szalonnadarabkákat is, és 10-15 percre forró sütőbe teszed.

  

p1330974-aa.jpg