VÖRÖSBOROS SZŰZÉRMÉK
VÖRÖSBOROS, MAZSOLÁS SZŰZÉRMÉK
Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye, 10 dkg mazsola, 2 közepes lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 evőkanál méz, őrölt bors, só, étolaj.
Elkészítés:
A megtisztított húst a rostjaira merőlegesen jó kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál étolajon mindkét oldalán 2-3 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A visszamaradt olajban a karikákra vágott hagymát a mézzel két percig kevergetjük, majd felöntjük a vörösborral, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük a szűzérméket és a mazsolát. 15 perc alatt összeforraljuk az ételt. Végül ha kell, sóval, borssal, utánízesítjük.
VÖRÖSBOROS, GOMBÁS SZŰZÉRMÉK
Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye, 25 dkg gomba, 2 közepes lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 teáskanál méz, őrölt bors, kakukkfű, só, étolaj.
Elkészítés:
A megtisztított húst a rostjaira merőlegesen jó kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál étolajon mindkét oldalán 2-3 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A visszamaradt olajban a gombát és a karikákra vágott hagymát csipetnyi kakukkfűvel ízesítve két percig kevergetjük, majd felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a mézet, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük a szűzérméket, és még 10 percig összeforraljuk az ételt. Végül ha kell, sóval, borssal, kakukkfűvel utánízesítjük.