BODZASZÖRP
Hozzávalók:
12-15 bodzavirág, 50 dkg kg cukor, 4,5 l víz, 5 citrom.
Elkészítés:
A bodzavirágot alaposan nézzük át, hogy nincs-e benne megbújva valahol bogár. Elvileg nem szabad megmosni, hogy rajta maradjon a virágpor, de én megmosom.
A cukrot öntsük egy 5 literes befőttesüvegbe. Tegyük bele a bodzavirágot, 3 citrom kifacsart levét, 2 citromot alaposan megmosva, karikákra vágva, aztán öntsük rá a vizet.
Az üveget három napra tegyük félre. Néha keverjük meg a szörpöt, hogy a cukor teljesen föloldódjon. A három nap letelte után szűrjük át, és töltsük kisebb üvegekbe.
Hűtőgépben tároljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
xxcydfsdfsdfsdfxgcvbvcxfsetrglkjweklfjsdklf
Ez jó kérdés. :)
(oldalas, 2014.05.18 18:01)Megnéztem hogy készíted Te a szörpöt. Ez milyen sűrű lesz? PL. mennyi szörphöz mennyi víz, vagyszóda javasolt?
Így is jó biztos. :)
(László Németh, 2013.05.07 20:53)Én totál másként csinálom. A facéra felteszem az én verzióm.
Semmiről
(ApádFasza, 2020.06.09 09:38)