HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK
TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜLI OROSZKRÉM TORTA
Hozzávalók:
Egy adag TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT PISKÓTA, 2 dl növényi tejszín, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 2 dl (vaníliás) növényi tej, 5 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 10-15 dkg apróra vágott gyümölcs (lehet friss gyümölcs, aszalt gyümölcs vagy befőtt). A díszítéshez: 1 dl növényi tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, mandulaforgács, habfixáló, növényi tortazselé, gyümölcs.
Elkészítés:
A 2 dl növényi tejből, a 3 evőkanál kukoricakeményítőből és 10 dkg porcukorból sűrű pudingot főzünk. Gyakran megkeverve kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a 2 dl növényi tejszínt, a vaníliás cukrot, és gépi habverővel habos krémmé keverjük.
A piskótát két korongra vágjuk. Az alsó korongot tortatálra tesszük. Rákenjük a vaníliás krém kétharmadát. Megszórjuk az apróra vágott gyümölccsel. Erre jön a másik piskótakorong.
A tortát kívülről bevonjuk a megmaradt vaníliakrémmel.
A tetejét habfixálóval és kis porcukorral kemény habbá vert növényi tejszínnel és gyümölcsökkel díszítjük. A gyümölcsöket kenjük át növényi tortazselével, hogy frissek maradjanak.