Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


BELGA RAKOTT KRUMPLI

2008.01.29

 Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt (nagyon jó hozzá a karaván sajt), 10 dkg vaj, só.

  

 

belga-rakott-krumpli-029-dd.jpg

 


Elkészítés:

A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük. Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Valamilyen savanyúsággal vagy zöldség-salátával tálaljuk.