Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


Hozzávalók: 50 dkg megtisztított, feldarabolt zöldség (gomba, padlizsán, cukkini, zsenge tök, blansírozott karfiol, brokkoli...), 15 dkg liszt, étolaj.

A panírhoz: 50 dkg krumpli, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, só, őrölt fehérbors.


Elkészítés:
A hámozott krumplit kis lyukú reszelőn lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét, aztán sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk a tojásokkal, a liszttel és a reszelt sajttal.
A zöldségdarabokat lisztben megforgatjuk, aztán a burgonyamasszába forgatjuk őket úgy, hogy a massza mindenhol rájuk tapadjon.

Ezután a bepanírozott zöldségdarabokat vagy forró olajban kisütjük, vagy egy nagy tepsit vékonyan kiolajozunk, belerakjuk a zöldséget, bespricceljük őket olajjal, és forró sütőben megsütjük. Ha nem egyenletesen süt a sütőnk, sülés közben a zöldségdarabokat megforgathatjuk.