KUTYUS TORTA
Hozzávalók:
A piskótához:10 tojás, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál rétesliszt.
A barna krémhez: 6 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető csokoládés pudingpor (Aranka), 2 evőkanál kakaópor, pár csepp rumaroma. (Ha a kakaópor nagyon keserű, esetleg adjunk még a krémhez némi porcukrot.)
A világos krémhez: 4 dl tejszín, fél csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (Aranka).
Elkészítés:
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzájuk adva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a lisztet.
Az így kapott tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük. A megsült piskótalapot rácson kihűtjük.
A piskótából kivágjuk a kutya formát. A leeső széleket félretesszük.
A kutya formához kivágott lapokat félbevágjuk és megtöltjük a barna krémmel.
Ezután a félretett piskótadarabkákat kissé összetépkedjük. (Nem kell nagyon apróra.) Aztán a piskótadarabkákat a megmaradt barna krémből néhány kanálnyival összekeverünk. (A barna krémből hagyni kell egy kicsit a torta külső bevonásához is!)
A csokis krémmel összekevert piskótából építjük föl a kutyus fejét és hátát úgy, hogy egyszerűen ráhalmozzuk a piskótás keveréket a már megtöltött piskótaalapra.
A tortát kívülről bevonjuk a fehér krémmel és a barnával díszítjük.
A díszítéshez vagy apró lyukú habcsövön át nyomjuk ki a krémet vagy egy erős nejlonzacskó egyik sarkából levágunk egy picit, és az így keletkezett kis lyukon át kinyomott krémmel díszítünk.
A képen a torta bolti "ehető fű" alapon fekszik, de természetesen tálalhatjuk enélkül is.
Tipp:
A kutyus farkát és orrát (amiket szintén a csokikrémes piskótadarabkákból formáztam) egy szívószáldarabbal erősítettem meg, hogy le ne essenek.