MASCARPONE KRÉMES RAKOTTAS
Hozzávalók:
Babapiskóta (vagy kicsit megszáradt maradék piskóta, kuglóf vagy édes vaníliás keksz), ízlés szerinti megtisztított és feldarabolt gyümölcs vagy gyümölcsbefőtt, mascarpone krémsajt (vagy valamilyen más natúr tejszínes krémsajt), tejszín, porcukor, valamilyen - a felhasznált gyümölcsökhöz illő - gyümölcslikőr, citromlé.
Elkészítés:
A gyümölcsöket megszórjuk egy kis porcukorral és meglocsoljuk a likőrrel, aztán félretesszük. (A befőttet már nem kell tovább cukrozni.)
A krémsajtot néhány kanál tejszín hozzáadásával tejföl sűrűségűre keverjük. Porcukorral, pár csepp citromlével ízesítjük. Önthetünk bele egy kicsit a fölhasznált likőrből is.
Egy mély tál aljára egy réteg piskótát rakunk, amit megszórunk az összevágott gyümölccsel és meglocsolunk a gyümölcs által engedett lével. A gyümölcsre mascarpone krémet kanalazunk. Erre megint piskóta, megint gyümölcs, majd megint krém következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Az így elkészült édességet hűtőszekrénybe rakjuk minimum 1-2 órára, hogy a piskóta/keksz/babapiskóta megpuhuljon, majd kisebb tálkákba kanalazva, esetleg tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Tipp:
A babapiskótát és a krémsajtot elkészítheted te magad is. A recepteket itt találod meg: BABAPISKÓTA (katt ide!), HÁZI KRÉMSAJT (katt ide!).