SZŰZÉRMÉK HAGYMALEKVÁRRAL
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg szűzpecsenye, 12 hosszú szalonnaszelet, 3 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 1 adag HAGYMALEKVÁR (katt ide!).
Elkészítés:
A húst a rostjaira merőlegesen jó kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Fejenként 3 szeletet kell kapnunk.) A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. Körbetekerjük őket egy-egy szalonnacsíkkal, és a szalonnát hústűvel vagy fogvájóval a húsra tűzzük. (Ha a szalonna esetleg sós, vigyázunk a hús sózásával!)
Egy tűzálló nyelű (sütőbe tehető) serpenyőben fölmelegítjük az étolajat. Amikor már forró (forró legyen, de véletlenül se égjen), beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat két percig sütjük. Ezután a serpenyőt a húsdarabokkal tíz percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Vigyázat, a húst semmiképp ne szárítsuk túl!
A megsült szűzérméket pirított krumplival és hagymalekvárral tálaljuk.