Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Auguszt cukrászda

(frank julia, 2009.08.23 12:08)

Kedves Auguszta, szerintem ne vitatkozz Szamócával, készíts süteményt! Aki ezt a blogot olvassa, és van némi kulináris műveltsége, annak nyilván való, hogy a plazagasztronomián felnőtt kissé magamutogató, dilettáns bulvár szakácskönyvíró jegyzi. Sokan pótolják tehetségtelenségüket irigységgel. Ha ő is elmondhatná magáról, hogy több mint száz éves hagyomány tovább vivője, talán szerényebb lenne. Agresszivitása taszító és a legrosszabb gasztrokádárizmust élteti tovább. Gyorsan, olcsón, és sokat. Egy igénytelen, alul informált, fizetésképtelen tömeg, akik megölik hagyományaikat, elvágják gyökereiket, lezüllesztik a gasztronómiát a Barbi baba, Részeg Jeromos szintre.
Mi meg beülünk az Auguszt cukrászdákba és élvezzük a süteményeket!.

tejszín

(Auguszt Arató Auguszta, 2009.08.23 10:58)

Kedves Édesszájú!
Köszönjük a kedves szavakat!
Kedves Éva!
Lehet, hogy ez "reklám", de nekem akkor is rosszul esik, ha becsmérlik (úgy érzem igazságtalanul) azt a munkát, amit én , minden nap és minden hétvégén (3 imádnivaló, de ördögfióka gyerek mellett) szivvel-lélekkel végzek.
Úgy érzem sok mindent lehet mondani, hogy szép-e egy belső tér, az lehet szubjektív, lehet mondani, hogy drágák vagyunk, vagy hogy kicsit a sütemények (bár ez is viszonyítás kérdése), de azt állítani, hogy rossz volna a süteményünk, ráadásul mindegyik, az hazugság.
Kedves Szamóca!
Akármilyen furcsán hangzik valóban magunk főzzük a tejszínt, vajból és tejporból, mert már sehol nem kapunk "rendes, igazi" tejszínt. Elkeserítő, de ez a helyzet. Mindenféle mű, növényi, mesterséges leveket árulnak tejszín címszó alatt, ezért kényszerülünk rá, hogy magunk főzzük, hogy megfelelő legyen a zsírtartalma. Sajnos hasonló a helyzet a liszttel és annak sikértartalmával (amit mi emiatt közvetlenül egy bizonyos malomból rendelünk), és sok más alapannyaggal is. Sajnos a nagykerekben is változó a termékskála, hol ilyen alapanyag van, hol olyan. Lekvárt sem lehet kapni rendeset, ezért pár éve telepítettünk saját gyümölcsöst, ami most már termőre fordult és azt a gyümölcsöt főzzük be, tesszük el lekvárnak.

Válasz Édesszájúnak

(Szamóca, 2009.08.23 00:32)

Kedves Hölgyem/Uram!
Nagyon egyértelműen föl van tüntetve ezen a weboldalon minden cukrászdai/éttermi élménybeszámoló alatt, hogy a saját tapasztalatainkat, véleményünket írtuk le.
Nem véletlen, hogy nyitott a lehetőség bárki számára, hogy hangot adjon a saját - esetleg a miénktől eltérő - véleményének is.

Viszont még egyszer leszögezem (bár fönt már említettük), a Fény utcai és Kossuth Lajos utcai Augusztot többen többször teszteltük (annyira pocsék volt minden, hogy nem akartuk elhinni), és mindannyiszor mindannyiunk negatív véleménye egybehangzó volt.

Pirosnak és Édesszájúnak

(Szamóca, 2009.08.23 00:23)

Mi az a "főzött tejszín"???
A Panna Cottára gondolnak érdekes módon egyszerre mindketten az Auguszt magasztalása közben?
Van az Augusztban Panna Cotta?

Auguszt Cukrászda

(Édesszájú, 2009.08.22 20:38)

Kedves Szamóca!

Én bevallom csak a Márton Áron téri, és a Kossuth utcai cukrászdában jártam.
Valóban nem olcsó, de én érzem, hogy a párizsi krém tényleg tejszínből van és igazi jó minőségű csokoládéból, a málnapehelyben a gyümölcsdarabok egészben vannak, tehát az is igazi, a krémesben tényleg ott van az egyébként méreg drága vanília, a házilag főzött tejszínük pedig isteni finom, a bejgli pedig egy külön műremek.
Én hiszek az "ízlések és pofonok" rigmusban, de tényleg nagyon furcsának találom, hogy ilyen hihetetlen rossz élményei vannak a házzal kapcsolatban, miközben én, saját tapasztalataim alapján roppantul szeretem a sütijeiket és a fagyijukat depláne.
Sokszor ettem ott fagyit, és azok után tényleg megérzem más helyeken a mindenféle "E"-ket. Látszik és érezhető hogy elsőosztályú fagyikat készítenek, és igazi alapanyagokból.
Szerintem próbáljon szerencsét még egyszer, de előítéletek nélkül térjen be, és meglátja majd, h a gesztenyefák árnyékában megenyhül a szíve.

További sok sikert a sütögetéshez és a cukrászda-próbálgatáshoz.

Ui.:tudja, igazán nem szeretném kioktatni, kérem ne értsen félre, de úgy illik, és szokás írni egy könnyen hozzáférhető, és sokak által olvasható kritikát, hogy a saját véleményüknél feltüntetik, hogy ez az ő szubjektív véleményük, nem pedig ilyen agresszív stílusban.
Tudja, Önre vet rossz fényt, hogy ennyire elkötelezetten szidja ezt a családot, mintha valami ősellenség lenne, nekem személy szerint úgy tűnik, juszt is rosszat ír, bármi történjék is.
Kérem ne értsen félre, nem szeretném megbántani, ezt kérem vegye jó tanácsnak a továbbiakra nézve.

További sok sikert a sütögetéshez és a cukrászda-próbálgatáshoz.

IP cím

(Szamóca, 2009.08.22 17:03)

Hogy milyen véletlenek vannak!
És pont néhány perc különbséggel éreztetek vágyat ide, erre a jelentéktelen kis oldalra véleményt írni az Augusztból/-ról te és Szász úr.
Milyen forgalom lenne ezen a vacak kis oldalon, ha az Auguszta szerint az Augusztokban tolongó tömegek mind az én oldalamra járnának dicsérni Augusztékat!

Bocsáss meg, hogy gyanúsítani mertelek.

Anna

(Válasz, 2009.08.22 14:12)

Te tényleg egy kicsit paranioásnak tűnsz. Semmi közöm az Auguszt családhoz, azon kivül, hogy ott szoktam kávézni. Nem tudom mi az az IP cím. Amikor az üzenetet írtam pont ott voltam az üzletben, laptoppal és az ő wifi-jüket használtam (mert még ilyenük is van, nem csak jó sütik :-) Talán ez lehet az oka ennek az egyezésnek (?) ha valóban. Mert már én is kezdem úgy érezni, hogy rosszindulatú vagy az Auguszt cukrászdákkal...

Válasz Augusztának

(Éva, 2009.08.21 20:51)

Kedves Auguszta!
Vehetnénk úgy is, hogy Szamóca óriási reklámot csinált Önöknek: nem járok semmilyen cukrászdába, nem vagyok különösebben édesszájú, de most annyira felcsigázták a kiváncsiságomat, hogy biztosak lehetnek benne, hogy felkeresem a cukrászdáikat!
Azt hiszem, sokan így fognak tenni, akik olvassák ezt az oldalt!

Auguszt cukrászda

(Auguszt Arató Auguszta, 2009.08.21 19:40)

Kedves Éva!

Az Auguszt család tagjai üzemeltetik mind a három cukrászdát. Ezen belül mindenkinek joga van az üzletét úgy vezetni, ahogyan ő szeretné. Ugyanazokat a recepteket használjuk, vannak a kínálatban eltérések, de szerintem ez nem jelent minőségi különbséget. Jómagam gyakran megfordulok mind a két másik cukrászdában. A gyakori telt ház és az elégedett vendégek nekem elég bizonyíték. Szeretettel várjuk, hogy meggyőzödhessen személyesen is, hogy milyen is nálunk.

Auguszta

(Éva, 2009.08.21 18:00)

Kedves Auguszta!
Ha három külön üzlet van, három üzemeltetővel, akkor miért nevezhetik ugyanúgy azokat? Ha én egy örökös lennék, megtiltanám, hogy csak egy hajszállal is eltérjenek az eredeti minőségtől - vagy nem engedném ugyanazt a nevet használni. És nehogy azt mondja erre, hogy nincs igazam....
Igazából azért "ragadtam itt és most tollat", mert egy másik főzős blogon, egy tavalyi - vagy tavalyelőtti- bejegyzésben egy sokkal lesújtóbb véleményt olvastam nemrég a Belvárosi Augusztról ....

Válasz Auguszt Arató Augusztának

(Szamóca, 2009.08.21 13:44)

Kedves Auguszta!
A Farkasréti Auguszt Cukrászdáról egy árva szót nem írtunk. Nem vettük egy kalap alá a Kossuth Lajos utcaival és a Fény utcaival.
Egyértelműen ott van az oldal tetején, hogy melyik üzletekre vonatkozik a fenti kritika.
Én elhiszem Önnek, hogy az Ön által vezetett Farkasréti Auguszt jobb a többinél. Miért ne hinném el?
Ha módom lesz rá, majd kipróbálom azt is (vagy valamelyik "ügynököm" próbálja ki :DDD), és akkor majd egy külön cikkben foglalkozunk azzal, hogy mit tapasztaltunk.

Auguszt

(Auguszt Arató Auguszta, 2009.08.21 12:27)

Kedves Szamóca!

Igazságtalan a tekintetben, hogy míg a Szamos cukrászdákat egyesével értékeli a mi három cukrászdánkat egy kalap alá veszi, holott a három üzlet, három külön műhellyel és vezetéssel működik.
Az engem személyesen ért kritikáról pedig annyit, hogy én a Farkasréti üzletet vezetem, ahol a jelek szerint még nem is járt, igy hát elég furcsán veszi ki magát, hogy igy láttatlanban minősít.
Hála Istennek a vendégeink 90% nap mint nap visszajáró törzsvendég, Akik (ellenben Önnel) értékelik a jó minőségű süteményeket. Ha Önnek valami problémája van az ízlelőbimbóival,sajnálom érte, mert nagyon sok finomságból kimarad. :-)

Válasz Szász Péternek

(Szamóca, 2009.08.21 12:12)

Kedves Péter!
Megismétlem, amit egyszer leírtam már.
Azt az energiát, amit itt és másutt burkolt és nyílt reklámra fordít, fordítsa inkább arra, hogy meggyőzze a családtagjait, hogy a szép tradíciókhoz illő irányba kormányozzák az Auguszt hajóját.
Elismerem, előfordulhat, hogy néhány embert becsábít az Augusztba a reklám. De csak egyszer. Másodszorra már nem fognak bemenni a csapnivaló minőség miatt.
Ha a minőség lenne csábító, annak viszont mindannyian örülnénk. Én is. Nagyon.

Válasz Szász Péternek

(Szamóca, 2009.08.21 12:07)

Kedves Péter!
A honlap adminisztrációs felületén látom a hozzászólások IP címét. Tehát látom azt is, ha több hozzászólás azonos IP címről (azonos nethozzáférésről) érkezik. Mint ahogyan látom azt is, hogy az Augusztot magasztaló hozzászólások ide egyazon IP címről jöttek, de más névvel. Ez nem gyanúsítgatás, hanem tény.

Auguszt

(Szász Péter, 2009.08.21 11:59)

Nem tudom ki az az Anna. Most akkor bárki aki dicséri az Augusztot, az összeesküvő? Felháborító ez a hangnem és gyanusítgatás!

" Hazudni, csalni csúnya dolog!"

(Szamóca, 2009.08.21 11:07)

Azért megjegyezném kedves Anna és Dr. Szász Péter, hogy egyazon IP címről, egyazon számítógépről írni több néven kicsit snassz dolog.
Nagyon fura számomra, hogy az én kis jelentéktelen honlapom ennyire komoly érdeklődést vált ki az Auguszt famíliából, hogy még ilyen piti csalásokra is képesek.

Piros

(Auguszt-Tradició és minőség, 2009.08.21 10:55)

Auguszt Cukrászda
Szerintem az Auguszt igenis hű a nevéhez és őrzi a tradiciókat!Kellemes üzlethelységeiben tökéletes alapanyagu sütemények várják a vendégeket.Ott aztán minden abból van,amiből lennie kell!Igazi vaj,mandulamarcipán,dió,mogyoró,mandula és főzött tejszin.Kiemelkedően jók a sósok,szerintem verhetetlen a városban,ha kóstoltad a haséjukat az megukért beszél!Kedvencem a sacher és a marcipántorta,de odavagyok az olyan különlegességekért,mint az E-80,vagy a Hantás Flóra.Fent a farkasréti temetőnél ősgesztenyefák árnyékában egész délutánokat vagyok képes eltölteni!Amugy a belvárosi új üzlet már a múlt hónapban megnyílt...megnéztem...bármelyik európai nagyvárosban megállja a helyét!Szóval lehet próbálkozni bárhol,de én az Auguszt mellé teszem a voksom!

Válasz drszaszpeternek

(Szamóca, 2009.08.20 15:57)

Valóban nem túl nagy a honlap látogatottsága. Az a napi párezer ember, aki ide jár olvasgatni, tényleg nem sok. :)

Auguszt

(drszaszpeter, 2009.08.20 15:16)

Én is szerethetem a finom süteményeket! :-)
Meg legalább valaki ír ezen a honlapon, mert úgy látom nem valami nagy a látogatottság. De hátha az Auguszt becsmérlésére mások is felkapják a fejüket, nem csak én. :-)

Válasz Annának

(Szamóca, 2009.08.20 14:51)

A 150 éves múlt sajnos nem garancia a mai minőségre.
Igen, valóban szép dolog, ha egy családban generációról generációra öröklődik egy gyönyörű mesterség. Éppen ezért nem kéne ezt a szép hagyományt megcsúfolnia a mai nemzedéknek.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »