Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


PATIO ÉTTEREM ÉS CUKRÁSZDA, GYŐR

2009.01.11

9021 - Győr
Baross G. u. 12.  (A sétálóutcában, a Matias-szal szemben)

 

Kép

2010. nyár

A Patio Étterem minősíthetetlenül rossz.

Minden jóérzésű ember kerülje el nagy ívben!

Elkerülni nem lesz nehéz, mert a sétálóutcában és környékén több tucat klasszisokkal jobb étterem található. (Például a szemközti Matias.)

Kezdem azzal, hogy hazudni nem szép dolog, sőt, ebben az esetben büntetendő cselekmény.

A Patio Étterem a portálján öles betűkkel hirdeti, hogy náluk mi mennyibe kerül. A kiírt árak némelyike csábítóan alacsony. A számlázásnál azonban az érintett ételekért a dupláját, háromszorosát kérik el.

 

A 499 Ft Patioék szerint egyenlő 1056-tal! 

Kép

 

Az ételek döbbenetesen rosszak.

A felszolgáló elmondása szerint MINDEN egy fritőzve dobva készül, ugyanis egy darab fritőzük van. (Plusz egy mikrójuk is, mert a "többször hasznosított" krumplit abban melegítik föl.)

 

Az étlapon szerepel a lazactól és pisztrángtól kezdve a vadételeken át a rántott karfiolig minden.

A lazac ízű karfiol a Patio séfje szerint bizonyosan jól harmonizál a garnéla ízű, fölmikrózott, összecsoffadt mirelit krumplival.

A "pompás" ízeket kellően kiemelik a Patioban bőségesen alkalmazott zacskós mártások és kész "alapok".

 

A Patio szerint így néz ki a cigánypecsenye:

Kép

 

Komolyan döbbenetes, ami a Patioban vendéglátás címen megy!

Az, hogy a pincér úgy beszél a vendégekkel, mint a kutyával, egy dolog, de hogy mindezért - az eleve túlszámlázott tételekre - még plusz szervízdíjat van képük elkérni, már minősíthetetlen!

Ha Győrben jársz, és nem vagy mazochista, eszedbe ne jusson bemenni a Patioba!

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

étel :                                                    Kép

ital:                                                      KépKépKép

kiszolgálás:                              Kép 

hangulat:                                            KépKépKép

a  vendégtér kialakítása:                   KépKépKép

tisztaság:                                            KépKépKép

mosdó (kialakítása, tisztasága):      KépKépKépKép

ár-érték arány:                            Kép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bosszúságról

(Eszter, 2014.07.27 16:15)

Születésnapi sütizés címén hívtam meg a férjemet a Patioba.Leültünk a hangulatos teraszra, de jókedvünk hamarosan elpárolgott a személyzet belháborúja miatt.(Próbálták ugyan titkolni, de mivel olyan sokat kellett az ásványvízre is majd a számlára is várni, nem volt nem észrevehető.)A számlát már nem győztük kivárni, bárkinek szóltunk, mindenki egy kolléganőre hívatkozott, hogy majd szól neki.Ez a kolléganő csak nem ért oda hozzánk, egyébirányú elfoglaltsága miatt. Bementünk a pulthoz fizetni ott egy fiatal pultos lány közölte velünk megemelt hangon: "PILLANAT".A történet ideje alatt egy pár távozott kiszolgálás nélkül, mert nem győztek a sorukra várni.
A Patióhoz nem ilyen élmények kötöttek eddig, de a szép kép halványulni látszik.

A minősítkhetetlen minősítéséről!

(Marimama, 2014.01.24 17:22)

Véletlenül betértünk ebbe az étterembe és amiről itt a fenntiekben írt valaki,az vagy rosszakaró,vagy konkurens! A szomszéd étterem a pincérekkel,meg a főnökkel együtt az ajtót támasztotta,mi meg a Patijóban keresgéltük az ülőhelyet! Végül a tulaj személyesen csinált nekünk a párommal egy 2 személyes asztalt.Végtelenül kedves és előzékeny volt! Nagyon hangulatos volt,és a pincérek végtelenül kedvesek voltak! Rengeteg menüsor közül lehetett választani,3 fogasos ebédsorok voltak. Jómagam erőlevest,sült csülköt ,és rétest választottam, a férjem levest sült libacombot és szntén rétest kért.Ha jól emlékszem 1350 Ft volt mindegyik menüsor! Megettük a leveskét,majd mikor megláttam,hogy a kis pincérhölgy kezét majd letöri az én sült csüköm párolt káposztával,majd elájultam! 1egész több ,mint 1 kilós csülök volt és az íze,még mindig a számban van! Rendesen megpárolták és rendesen megsütötték! Isteni finom vol! Nem rágos,nem íztelen! Szóval nagyon finom volt! A férjem libacombja meg alig fért el az átlagosnál jóval nagyobb tányéron! A pároltkáposzta is isteni volt! A rétes ,meg már nem fért belénk! Nagyon ízletes volt,és rengeteg! A maradékot becsomagoltattuk,bár már csak a szemünk kívánta! Másnap reggelire ettük meg! Szóval a fenntebb leírtak szerintem rosszindulatú,gonosz emberek műve,mert azóta is emlegetjük! A pincérek a kedvesek voltak és nem sajnáltuk a szervízdíjat,mert megérdemelték! Másnap,mivel még Győrben voltunk,megint betértünk! Akkora bécsiszeletet kaptam,hogy lelógott az xxxl-es tányérról ,a köret eltűnt alatta! A hattyúformájú képviselőfánk isteni volt! Azóta is emlegetjük ezt a gasztronómiai élményt ! Sok helyen megfordultunk már kis hazánkban,de ez az egyik olyan étterem,amire mindig jószívvel emlékezünk!

Patio

(Laci, 2013.05.01 17:24)

2013.május 1. vélemény:
Kiszolgálás 5.-ős,kaja 5.-ős, árak jók. környezet 5.-ős. Úgy hogy a 2010-es vélemény vagy hazugság, vagy rendbe jött az étterem. Máskor is megyünk!!!!!!

pátio cukrászda rész

(akire, 2013.04.12 09:02)

Két hete vettem náluk rákoczi túróst,zserbót és trüffel torta szeletett.A rákoczi túróssal és zserboval semmi gond nem volt.Finom és friss volt.De a trüffel szelet iszonyu száraz volt.Finom lett volna ízre,de a tésztája száraz a krémje kemény volt.Úgy gondoltam,hogy véletlen talán,hogy kint hagyták.Panaszt nem tudtam tenni,mert elvitelre vittem. A héten vettem egy dobos tortát,ami nagyon szépen nézet ki.Nem rendeltem,hanem a kinti hűtőből hozták.Na az,hogy az a torta milyen száraz volt.És ugye a tortát nem magának veszi az ember.Ugyhogy volt egy iszonyu kellemetlen napom,mert egy olyan tortával álitotam be amibe szo szerint a kés majdnem meghajlott.Nagyon kellemetlen volt,iszonyu dolog,hogy megvesz az ember egy tortát,amit szívesen ad és mikor megkezdik a tortát....te jó ég ...nagyon kellemetlen volt.Száraz,morzsalékos tészta,kemény krémmel.....Hát ez a Pátio...od nem megyek többet!.

Patio

(Barcelona, 2012.06.30 14:52)

Hat ahogy ezt a cikket olvastam, tiszta olyan mintha en eltem volna at, en irtam volna. A pincer mogorva es udvariatlan volt, ezer fokban szepen kiultetett a napra, mert ketten ne uljunk mar negyes asztalhoz, persze az utanunk erkezo paros valamiert negyes asztalnal foglalt helyet. A gulyaslevesben a hus szornyu, cafatoa, zsiros es stb. A lepenyhal sztem nem lepenyhal volt, mert ettem mar ilyen halat Bukfurdon is, de az kicsit jobban nezett ki. Parom porkoltet evett es abban sem volt valami jo a hus. Nem ertem miert kell a cafrangos hussal teletomni egy levest es egy porkoltet.
En inkabb mast javaslok!

Re: Patio

(Mészáros József "atya", 2013.03.14 14:35)

Nagyon sokszor ebédeltünk az étteremben!!! Soha, semmi panaszunk nem volt, megjegyzem,hogy igényesek vagyunk: mind az ételek, mind pedig a felszolgálás tekintetében. Az étterem látogatottsága ékes bizonyítéka a minőségnek!! "Gyomorbetegek", gyógyulásukat követően látogassanak ide.

étterem

(derma, 2013.02.14 10:01)

Több éve rendszeresen járunk a PATIO - ba .teljes mértékben egyetértek Edittel. Ha foglalok helyet ha nem , az udvarias úr mindig udvarias .Oda vezet vagy vezettet az asztalunkhoz . Az ,hogy a pincérek udvariatlanok az egyszerűen nem igaz . Az árak megfelelőek , sőt ... .Teljes meleg vacsorát kapok a gyorsétteremi ár 70 % -áért és még ki is szolgálnak / ezt a szerviz díjjal együtt mondom./ .Nem az egyetlen étterem ahol jártam. / Esp. It. Nl. Cz . Sk . Pol. D . At .Dk .Cr. / . Most is oda megyünk .

Étterem

(Anonimus, 2013.02.12 22:09)

Azt még mellé tehette volna az író, hogy a Patioval szemközti étteremben, a Matiasban Dolgozik/Dolgozott... (Forrásaim szerint..) :-)

Re: Étterem

(Megint én (Anonimus), 2013.02.12 22:11)

És mellékesen túl jónak, és furán a címben említi a Matias-t...

De nem akarok beleszólni semmibe, Nem az én dolgom.. :-)

Vélemény

(Edit, 2013.02.12 14:41)

A hétvégén asztalt foglaltam a Patioban. Udvarias úr fogadott bennünket a lépcső tetején, az étteremrészre feljutva, és elkalauzolt bennünket a helyünkre. Az odasiető pincér kedves volt, udvarias, előzékeny mégpedig mindvégig. Az ételek kifogástalan minőségűek, az adagok megfelelő nagyságúak, az italok megfelelő hőmérsékletűek voltak. Nagy volt a társaság (12 fő), mindenkinek ez volt a véleménye. Ezentúl ha jót szeretnék enni idejövök, és a vendégeimet, barátaimat is ide hozom majd. Köszönöm!!!

Patio eredetisegerol es profeszionalitasarol

(Gertrude Italy, 2013.02.01 00:15)

Patio, igenyes etterem volt es jelenleges az eredeti hangulataval es nivos gasztronomiai ajanlataival. Tobb mint 15 eve minden evben min. Ket alkalommal visszajarunk olasz baratainkkal a Patioba. Mindig maximalis megellegedessel meselik el Romaban a Patioban elfogyasztott vacsorat es a fantazia dus cukrasz keszitmenyeket. Ugy gondolom csak az irigyseg es a haldoklo konkurencia rossz nyelve adhat negativ velemenyt! Tovabbi jo munkat kivanok a Pationak!

Pátio

(Dóri, 2013.01.14 19:04)

Meg kell mondjam, nem túl szép dolog így leírni egy éttermet! Attól, hogy nem ízlett az étel vagy esetleg nem volt úri a kiszolgálás, nem kellene olyat írni, hogy véletlenül se menjen oda senki!Elég otromba dolog ez, kicsit lejáratókampánynak tartom! Győri lakosként sokat járok oda, sőt amikor még csak Patió volt akkor is oda jártam, soha semmi problémával nem találkoztam! Udvarias kiszolgálás finom ételek fogadtak! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Vélemény

(XY, 2012.12.06 09:40)

Nem az árakat duplázzák, esetleg triplázzák, hanem kérnek felszolgálási díjat...

Patio

(Kinga, 2012.06.26 12:15)

Most hétvégén én és a párom a Patio-ban ebédeltünk!A kiszolgálás példás volt.A felszolgáló mindig szemmel tartott minket,s mihelyt látta,hogy végeztünk egy fogással már jött és szedte le az asztalt és hozta is a következő fogást.Nem volt merev,kedves volt és mosolygós!Az étel nagyon finom volt és rendes adagot hoztak ki.Holott csak szimpla menüt ettünk!A hely maga tetszik,ízléses.A hőmérséklet kellemes volt annak ellenére is,hogy kinn tombolt a meleg.Mi csak dícsérni tudjuk ezt az éttermet!!!!Máskor is megyünk! :-)

az Új Patio

(Hergenrőder Jácint, 2012.05.06 10:50)

Toronymagasan a legvendégbarátabb hely a városban, sőt a környéken.
Ezt az alapján írom, voltam már pár helyen. Az ár érték arány korrekt!
Egy jó ideje csak oda megyek. Szívem szerint megmutatnám a Vendéglátók következő generációjának mi a minőség ebben a szakmában. Ma is oda megyek!

Patio

(Nyuszka, 2012.05.06 10:38)

Soha semmi gondunk nem volt a Patioval. Finomak az ételek, gyors és udvarias a kiszolgálás. Volt már hogy másik vendéglátóhelyen elfuseráltnak ígérkezett esténket mentette meg. Nyilván a fenti írás egy negatív ellenkampány része! De a negatív reklám is reklám! Talán nem volna mindig tele a hely, ha annyira gyenge lenne!

szilveszteri fogadtatás

(Angeldina, 2012.01.05 16:39)

Párommal egy másik étteremben volt asztalfoglalásunk, ami aztán mikor odaértünk zárva volt... Közösen megbeszéltük, hogy megnézzük van-e hely a Patioban, bár megmondom őszintén nem túl sok reményt fűztem hozzá, de láss csodát, tudtak minket fogadni! Mindenki nagyon készséges és udvarias volt a vacsi pedig egyszerűen mennyei! Itt olvasva a negatívumokat igencsak kikerekedett a szemem... Én semmi ilyet nem tapasztaltam. Egyáltalán nem drága hely! Párommal biztos visszamegyünk, pedig egyinkünk se keresi halálra magát! :)

Patio

(Embrz, 2011.07.18 12:29)

Nos, lehet írni akármit a Patio étteremről ezen az étteremről, a végén úgy is a vendégek döntenek.

A Patio étterem terasza nyár este mindig tele van, nem úgy mint az átellenben lévő Matias-é, amely gyakran kong az ürességtől, a pincérek este kilenc tájban ott csak lődörögnek, a Patio terasza pedig még tele van. + Akkor van több vendég a Matiasban mikor ott van árnyék napközben :)

A magas látogatottságot jobb ha nem felejtjük el, főleg úgy érte el ezt az étterem, hogy a turisták nagy része a kb. 150 méter lévő szépen felújított Széchenyi tér éttermeit preferálja.

Valóban van szervízdíj, de még azzal is korrekt árakkal dolgozik az étterem!

Ui. Nem azt mondom, hogy a Matias rossz, de helytelen lenne az egyiket abszolút rosszként, a másikat pedig a győri gasztronómia fellegváraként feltüntetni.

Patio vs. Matias

(Sütibaba, 2011.07.18 07:54)

Nekem az a tapasztalatom- és győriként havi egy-két alkalommal barátnőzés jogcímén látogatom mindkét helyet-, hogy a Matiasban a minőség messe a Patio-é fölött áll. (Ez a konyha kreativitására, igényességére maximálisan igaz, legalábbis az alapján, amit tapasztalok.) Nyáron itt is sokan vannak, a pincérek kimértek, de legalább korrektek.
A Patio-ban az ételek átlagosak és átlagos áron vannak- az emelet szerintem vérlázítóan drága, de az önkiszolgáló- jellegű rész teljesen oké. A személyzet kedves és segítőkész- akkor, ha nincs tele a terasz, mert egyébként miután nem fogyasztasz, távozásra kérnek fel. És első alkalommal én is beszívtam a dupla borravaló esetével, mert nem vettem észre, hogy a számla már tartalmazza.

szóval, egyik hely sem rossz, a kérdés az, hogy mit várunk az adott estétől/délutántól. Barátnőzéshez, baráti társaságnak, nagyobb családnak: Patio. Romantikázáshoz, megadjuk- a- módjáthoz egyértelműen Matias. De ha már Győr, akkor Palla D'Oro. Vagy Pálffy (és nem, nincs érdekeltségem egyikben sem)

Patio

(Pötty, 2011.05.21 21:42)

Én többször ettem már a Patio étteremben is és a cukrászdájában is. Én meg voltam elégedve a kiszolgálással és az ételek minőségével. Velem mindig udvariasan viselkedtek a pincérek is. Viszont a Matiasban flegmák voltak a pincérek és az embernek a rendelés után olyan "bocsánat, hogy élek" érzése támadt.... Szerintem a Patio sokkal jobb hely, de ez az én magán véleményem.