TÚRÓ TORTA SÜTÉS NÉLKÜL
Hozzávalók (egy 24 cm átmérőjű tortaformához):
A tésztához: 25-30 dkg ízesítetlen vagy vaníliás ízesítésű édes keksz vagy babapiskóta, 10 dkg puha vaj, fél citrom reszelt héja. (Ha a keksz nagyon száraz, nagyon sok folyadékot vesz föl, esetleg kicsit több vaj vagy egy kis tej is kellhet még.)
A túrókrémhez: 2,5-3 dl Hulala növényi tejszín, 50 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja. (Vagy 2,5-3 dl tejszín, 1 csomag instant zselatin fix, 50 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja
A torta tetejére: gyümölcsök, 1 csomag színtelen vagy a gyümölcsök színéhez illő tortazselé, 1-2 kanál cukor.
Elkészítés:
A tésztához a kekszet összemorzsoljuk vagy ledaráljuk, összegyúrjuk a vajjal és a citromhéjjal. (Ha kell, apránként egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. A pontos mennyiség a keksz minőségétől függ. Én saját készítésű babapiskótát használtam a tésztához. Ehhez bőven elég volt 10 dkg vaj.) Egy egybegyúrható, de egyáltalán nem lágy masszát kell kapnunk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A Hulalából nagyon kemény habot verünk.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a Hulala habba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze.
(Ha valódi tejszínből készül a krém, akkor a hab felverésekor adjuk hozzá a zselatin fixet. A krém készítésének további menete megegyezik az előzővel.)
A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével.
A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.
Tipp:
Ha fagyasztott gyümölcsöt teszel a torta tetejére, a gyümölcsöket fagyosan tedd a tortára, és a fagyos gyümölcsöket vond be a meleg tortazselével. Így a gyümölcsök megőrzik a színüket és formájukat.
A tortát tálalás előtt díszítheted tejszínhab rózsákkal.