HÚSIMÁDÓ PIZZA
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2-3 dkg) élesztő, 3 dkg vaj (vagy két evőkanál olívaolaj), 2 dl tej, egy kiskanál cukor, két mokkáskanál só.
A feltéthez: pizzamártás, 25 dkg darált hús, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 evőkanál étolaj, 20 dkg apróra vágott sonka, 10 dkg húsos szalonna, sajt.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a puha vajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve minimum egy órát kelesztjük (legalább kétszeresére kell nőnie).
Közben 1 evőkanál étolajon üvegesre sütjük az egyik vöröshagymát apró kockákra vágva, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, alaposan megborsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Mikor már piruni kezd, belekeveerjük a zúzott fokhagymát, és azzal is sütjük még 2-3 percet. Levesszük a tűzről, és félretesszük.
Amikor a tészta megkelt, 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk. Tepsibe terítjük, megkenjük pizzamártással. A mártásra reszelt sajtot szórunk jó bőven. Erre jön a darált hús, a sonka- és szalonnakockák. A megmaradt vöröshagymát karikákra vágva a pizza tetejére halmozzuk.
A pizzát ezután előmelegített 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Aki szereti a csípőset, szórja meg a pizzát sütés előtt apróra vágott csípős paprikával vagy csilipehellyel!
sofalva 999
(koszta.rozsika, 2014.04.05 16:05)