PADLIZSÁNOS-GOMBÁS PIZZA
Hozzávalók
A pizzatésztához: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.
A feltéthez: pizzamártás (a receptjét itt találod meg: PIZZAMÁRTÁS), mozarella sajt, grillezett gomba- és padlizsánszeletek, paradicsom.
Elkészítés:
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkevjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, négy vékony körlappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük pizzamártással. Elosztjuk rajtuk a sajtot és a zöldségeket, és 250 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a pizzákat.