SERPENYŐS PIZZA PIZZA HUT MÓDRA
A Pizza Hut-ban kapható vastagabb tésztájú (deep pan) pizzához hasonlót szerettem volna sütni. Mivel nagyon jól sikerült, megosztom mindenkivel a receptet.
Hozzávalók (két 30-35 cm átmérőjű pizzához):
A tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 1 dl langyos víz, egy kocka (5 dkg) élesztő, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, 2 evőkanál étolaj (lehetőleg olivaolaj).
A mártáshoz: 1-1,5 dl sűrű paradicsomlé, fél-fél mokkáskanál friss vagy szárított oregánó és bazsalikom, fél mokkáskanál só, egy kis gerezd fokhagyma finomra reszelve.
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és két evőkanál lisztet, majd az élesztőt langyos helyen felfuttatjuk (megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön).
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, 1 dl langyos vizet és a felfuttatott élesztős tejet. Robotgép gyúrókarjával az egészből sima tésztát keverünk, és a tésztát jól kidolgozzuk. (Nem muszáj túlzásba esni, elég 5 percig keverni a géppel.)
Egy nagyon lágy, ragadós tésztát kapunk. A tésztát egy órát letakarva kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, a pizzasütő tálakat alaposan kiolajozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A tészta felét az egyikbe, a másik felét a másikba öntjük, és jól beolajozott kézzel szétnyomkodjuk, hogy befedje a sütőtálakat.Ezután még 15 perc kelesztés következik.
Ez alatt a 15 perc alatt elkészítjük a pizzamártást és előkészítjük a feltéteket.
A mártáshoz a paradicsomlét összefőzzük a fűszerekkel.
Feltétet mindenki ízlése szerint választhat. Lehet előre kicsit megpárolt gomba, szalámi, kolbász, kukorica. A sajt viszont szinte elengedhetetlen tartozéka ennek a pizzának. Választhatunk többféle sajtot is, de jó, ha a pizza tetejére mozzarella kerül.
A 15 perc kelesztés leteltével a pizzamártást elosztjuk a pizzatészták tetején. A mártásra kerülnek a pizzafeltétek. Aztán a pizzát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Kátya!
Nagyon örülök, hogy ekkora sikered volt a pizzával!
mennyei...
(Kátya, 2009.11.02 08:01)
Kedves Szamóca!
Annyira örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, lassan kezdem azt hinni, hogy mégsem vagyok olyan nagy antitalentum a konyhában...:)
Már próbálkoztam pizzasütéssel - és a család mindig hűségesen megette, sőt meg is dicsérte -, de a közelébe nem ért egyik sem ennek a pizzának, isteni lett!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet.
Pizza
(Jozef, 2009.10.22 16:47)Isteni fínom pizza, évek óta erre vágytam! Végre nem kell Pestre utazni egy jó pizzáért! Köszönöm! Jozef.
Válasz Hajninak
(Szamóca, 2009.08.24 22:57)Nagyon örülök neki! Végtelenül kedves tőled, hogy elmesélted. Köszönöm!
köszönömről :)
(Hajni, 2009.08.24 18:35)
Szia!
Annyira boldog vagyok, mert ez volt életem első pizzája :) és még elég kezdő vagyok konyhailag, de nagy önbizalmat adott a siker! :)szuper a recept!köszi
Bolti pizza
(Szamóca, 2009.08.08 09:03)
Jaj, a bolti fagyasztott pizzákat említeni is rossz. :(
Köszönöm a dicséretet! Aranyos vagy.
Pizza
(Aniko, 2009.08.08 07:57)Nagyon finom, sokkal jobb mint a boltban kaphato elosutott vacak. Koszi szepen....
Kátyának
(Szamóca, 2009.11.02 10:12)