SONKÁS-KOLBÁSZOS PIZZA
Hozzávalók :
A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 1 evőkanál olivaolaj, 2 dl langyos tej, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.
A paradicsommártáshoz: 1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom, 3-4 gerezd fokhagyma, olasz fűszerkeverék, cukor, só.
A tetejére: 10 dkg karikákra vágott kolbász és 10 dkg apró kockákra vágott sonka, 10 dkg főtt (konzerv) kukorica, 10 dkg reszelt sajt. (Persze bármit rárakhatunk, amit pizzafeltétként szeretünk. Pl. szeletelt gombát, paradicsom- vagy hagymakarikákat...)
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve minimum fél órát kelesztjük (legalább kétszeresére kell nőnie).
A mártáshoz a paradicsomot a meghámozott, lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a fűszerkeverékkel ízesítve jól összefőzzük.
Amikor megkelt, a tésztát két körlappá vagy egy nagy téglalappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott nagy tepsibe fektetjük.
A tetejét megkenjük a paradicsomszósszal, rárakjuk a kolbászt, sonkát, kukoricát egyenletesen elosztva. Megszórjuk reszelt sajttal.
Aztán előmelegített 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a dicséretet! (pirulós szmájli)
Nagyon jó ötlet a krumplis pizzatészta. Köszönöm!
Pizza másként
(Era, 2009.06.27 21:02)
Kedves Szamóca :)
Fantasztikusak a receptek és nagyon szép az oldalad.
Próbáld ki úgy a pizzatésztát, hogy egy kis főtt krumplit gyúrsz bele. Isteni... mióta egyszer kipróbáltam, már csak így készítjük.
Sok finom receptet mentettem már Tőled, nagyon köszönöm :) Era
Krumpli
(Szamóca, 2009.06.29 11:15)