Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SZALONNÁS-KUKORICÁS PIZZA

2008.01.08

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2-3 dkg) élesztő, 10 dkg vaj, 2 dl tej, egy kiskanál cukor, két mokkáskanál só.

A feltéthez: pizzamártás, 20 dkg apróra vágott húsos szalonna, 10 dkg főtt kukorica, sajt.

    

pizza-2-060-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a puha vajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve minimum fél órát kelesztjük (legalább kétszeresére kell nőnie).
A mártáshoz a paradicsomot egy meghámozott, lereszelt fokhagymagerezddel, cukorral, sóval és bazsalikommal, kakukkfűvel (vagy kész olasz fűszerkeverékkel) ízesítve jól összefőzzük.
Amikor megkelt, a tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk. Tepsibe terítjük, megkenjük pizzamártással. A mártásra kukoricát és reszelt sajtot szórunk jó bőven. Erre jönnek a szalonnadarabkák. Ha van friss bazsalikom a háznál, szórjuk meg vele a pizza tetejét.

A pizzát ezután előmelegített 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.