BROKKOLI SALÁTA
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is), 2 közepes fej lilahagyma, 1 szál sárgarépa, egy kiskanál ecet, egy kiskanál olivaolaj, só, cukor, csipetnyi őrölt fehérbors, enyhén megpirított fenyőmag, szezámmag vagy napraforgómag.
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 5-6 percig, a fagyasztott brokkolit 2-3 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie, roppanósnak kell maradnia.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük és félretesszük.
Egy deci vízből, az ecetből, olajból, cukorral, sóval és fehérborssal salátaöntetet keverünk. (A só és cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be.)
A lilahagymát vágjuk vékony karikákra, a répát pedig nagyon vékony csíkokra.
A brokkolit forgassuk össze a hagymakarikákkal és a répacsíkokkal, öntözzük meg a salátaöntettel, és szórjuk meg a pirított magvakkal.
vakaki:P
(bebbe, 2010.09.22 20:51)