NARANCSOS SALÁTA
Hozzávalók:
Különböző - inkább semleges ízű - salátalevelek (jégsaláta, lollo rosso, madársaláta, fejessaláta...), koktélparadicsom (jó a hagyományos paradicsom is, de annak csak a kimagozott, kockákra vagy csíkokra vágott húsát használjuk föl), néhány szem kék szőlő, narancs.
Az öntethez: pár csepp balzsamecet, citromlé, pici só, csipetnyi frissen őrölt bors, pici porcukor vagy méz.
Elkészítés:
A salátaleveleket összetépjük, a koktélparadicsomot és a szőlőszemeket félbevágjuk, A narancsot kifilézzük (teljesen megszabadítjuk a héjától és a hártyáitól).
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. (Ízlésünknek megfelelően állítsuk be a fűszerezést.)
A saláta hozzávalóit salátástálba szórjuk és megcsöpögtetjük az öntettel.
Rögtön tálalható.
Tipp:
Ha szereted a friss ízeket, próbáld ki ezt a salátát némi összevágott mentalevéllel vagy citromfűlevéllel megszórva!