ÚJKRUMPLISALÁTA
Hozzávalók:
1,5 kg kisebb szemű újkrumpli, 2 evőkanál olívaolaj, őrölt bors, só, 30 dkg koktélparadicsom, 2 kisebb lila hagyma, 30 dkg sajt (nagyon finom pl. fetával), valamilyen finom balzsamecet.
Elkészítés:
A krumplit nagyon alaposan megmossuk, de nem pucoljuk meg. Összekeverünk 2-3 csipet őrölt borsot az olajjal, és a krumpiszemeket egészben beleforgatjuk, majd egy rétegben szétterítjük őket egy nagy tepsiben. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és néha megrázogatva pirosra, ropogósra sütjük. A megsült krumplit forrón összekeverjük a félbevágott paradicsommal, a felkarikázott lila hagymával, megsózzuk, tányérokra halmozzuk, megcsöpögtetjük balzsamecettel és rámorzsoljuk a sajtot. Rögtön tálaljuk.
Tipp:
A krumpli sütésénél a sütés utolsó néhány percére érdemes a sütő grillezőjét is bekapcsolni, hogy a krumpliszemek még jobban mgepiruljanak.