KENYÉRLÁNGOS
Hozzávalók: 50 dkg (ha van: tönköly)búza fehérliszt (de sima fehérlisztből is süthetjük), fél kocka (kb. 2-3 dkg) élesztő, 3 kiskanál só, 2 dl langyos tej, csipetnyi cukor, 2-3 gerezd reszelt fokhagyma, 3 evőkanál (oliva)olaj, szezámmag, napraforgómag, tökmag.
Egy kis tálkába langyos tejet öntünk, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a víz tetején halványbarna hab képződjön). A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, beleszórjuk a sót, és beleöntjük a felfutott élesztőt, az olajat és belereszeljük a fokhagymát. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem áll össze, mert túl száraz, langyos tejet adunk még hozzá. De csak apránként, nehogy túlságosan folyós legyen a tészta. Amikor összeállt, simára gyúrjuk. Aztán letakarjuk, és kelni hagyjuk, amíg a tészta duplájára nem nő. A megkelt tésztából beolajozott kézzel hat egyforma nagyságú golyót formázunk. A golyókat centi vastagságúra lapítjuk, a tetejüket megszórjuk a magvakkal és megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 220 fokos sütőben barnára sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett! :)
Szamócának
(Ildi, 2009.11.26 19:13)Pont így néz ki az én lángosom is,büszke vagyok magamra:) nagyon finom, köszi a receptet.
Ildinek
(Szamóca, 2009.11.30 13:47)