Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


PITA (ZSEBES KENYÉR)

2008.01.11

Hozzávalók:
1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, langyos víz, liszt a tészta nyújtásához.

   

Kép

   

Elkészítés:
Egy bögre langyos vízbe beleszórunk egy kiskanál cukrot,  belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Megsózzuk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és apránként még annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy sima, a tál falától elváló, puha tésztát tudjunk gyúrni.
Amikor a tészta összeállt, és elválik az edény falától, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából 16-20 zsemlét formázunk, és még 20-30 percig kelesztjük őket.
Ezután a zsemléket fél centi vastag kerek lapokká nyújtjuk, tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. (Addig kell sütni őket, amíg a közepük jól felfúvódik, és picit barnulni kezdenek.)

A pitákat kenyérként bármilyen ételhez fogyaszthatjuk, vagy az oldalukból egy kis szeletkét levágva a  sütés közben a közepükben keletkezett üreget megtölthetjük.

 

A pitához a fasírt receptjét itt találod: FALAFEL

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

az oldaladról

(Adienn, 2012.09.26 10:41)

Szia!

Éjjel nappal szörfözök a receptek között,mert imádok sütni-főzni(bár a sütésben még nincs nagy gyakorlatom..)
szeretek mindig valami újat kipróbálni,de mindig nehezen döntöttem el hogy az adott recept 50-variációjából melyiket válasszam..de azt hiszem itt leragadok nálad,és sok mindent ki fogok próbálni.
Nagyon szimpatikus,és nincs túlbonyolítva az oldal.-gratulálok!
Ahogy túl vagyok pár recepten,ígérem visszajelzek!
Szép napot kívánok!
Adrienn

Pita

(Szamóca, 2010.03.06 08:37)

Végtelenül sajnálom, hogy nem sikerült.
Nagyon klassz ember vagy, hogy nem keseredtél el.

pita

(yska, 2010.03.05 19:39)

Szia!

Mindenhez friss élesztőt használok. Sajnos a falafelt sem tudtam megsütni, gyakorlatilag darabokra hullott az olajban, pedig nagyon forró volt.:(
De sebaj, ezt nem erőltetem, van még erről az oldalról mit sütni-főzni:)
Már sok mindent sütöttem innen, finomak voltak nagyon, gratulálok az oldalhoz és a munkáidhoz!

Pita

(Szamóca, 2010.02.28 08:09)

Szia!
Véletlenül nem szárított élesztővel csináltad? Akkor szokott előfordulni, hogy nem akarnak fölpúposodni. :(

pita

(yska, 2010.02.25 21:57)

Kedves Szamóca!

Most sültek meg a piták, de tepsinként 1-2 db nem púposodott föl, pedig egyformán csináltam mindent. Mi lehet az oka?

Pita

(Szamóca, 2010.02.25 19:19)

Szia! Örülök, hogy ízlett. :)

Pita

(Rosie, 2010.02.25 17:50)

Ma kipróbáltam, nagyon jó recept!:-)))

Liszt

(Szamóca, 2010.02.20 21:59)

Szia Zsófi!
Én minden ételt biotönkölylisztből készítek. Az íze pont olyan, mint a hagyományos búzaliszté, de sokkal egészségesebb.

gyros

(zsófi, 2010.02.20 21:57)

nálunk ez nyáron nagyon megy :D
én teljes kiörlésű bio lisztből szoktam készíteni a pitát (esetleg a tésztába egy kis fokhagymát is reszelek). a kész pitákat aztán megtöltjük jó sok friss nyári zöldséggel (paradicsom, uborka, kaliforniai paprika, saláta....), tzatzikivel és apró csíkokra vágott, jól megpirított csirkecsíkkal.
ez így nagyon-nagyon finom és egészséges is :)
nyáron a nagy melegekbe pont jó, nem túl nehéz ebéd :)

Fagyi

(Szamóca, 2009.09.29 14:21)

Az az igazság, hogy ha az ember elolvassa egy bolti jégkrémes dobozon, hogy miből készül az a jégkrém, nagy kedvet kap hozzá, hogy inkább maga készítsen otthon jégkrémet és fagyit tejszínből, gyümölcsből mesterséges színezékek és emulgeálószerek nélkül.

köszönöm

(elf, 2009.09.29 09:03)

Szia! Hát köszönöm a bókokat, mindkettőnk nevében! Azért csak olyan recepteket választok, amiket én is szívesen elfogyasztok! :P CSAk, ha a férjem is isteníti akkor az tényleg nagyon finom, mivel ő válogatósabb, mint én!!! :) :D
A parfé is szenzációs, komolyan!!! Most néztem, hogy tökéletes parfé lett belőle, és komoly adag!!! De alig várom, hogy a következő fagyidat kipróbáljam!
Köszi, mégegyszer a receptekért!!!

Pita

(Szamóca, 2009.09.28 21:28)

Jaj, megijedtem, hogy nem sikerült. Örülök, hogy mégis.
Talán egy picit rövidebb ideig süsd legközelebb.
Életed értelme nagyon helyes ember lehet.
Te pedig egy tündér vagy, hogy ennyire a kedvében jársz.

pita

(elf , 2009.09.28 19:29)

Én tegnap csináltam meg, sajnos valamiért kemény lett mindegyik, mikor megsültek, bár zsebe mindnek lett... kis idő után bepuhultak, és isteni gyrost készítettem belőlük!!!! :) Férjem imádta! :)
Most a fagyasztóban a feketeerdős csokis parfé van (rumosmeggy nélkül mert azt nem szeretjük), de életem értelme, már miután felvertem a krémet azt mondta, hogy ez issssstenni!! :)

Pirulós szmájli :)))

(Szamóca, 2009.04.20 18:14)

Köszönöm szépen! :)))

szuper

(Csilla, 2009.04.20 15:39)

Szia Szamóca
Ma kipróbáltam ezt a receptet,nagyon jó.Mindegyiken lett zseb,és ami a legjobb benne,hogy nem szakad szét mint a bolti miközben beletöltöm a sok finomságot. Eddig amit kipróbáltam tőled minden klasszul sikerült. Nagyon jó az oldal már sok ismerősömnek megadtam a címét.Csak így tovább. szia

Falafel

(Szamóca, 2009.04.20 12:16)

Én is nagyon szeretem.
Tudod mi a jó benne, hogy tulajdonképpen az egyik legegészségesebb "gyorsétel" rengeteg zöldséggel, ráadásul nagyon finom.

falafel

(Zsóka, 2009.04.20 12:10)

Tavaly megadatott,hogy eljutottam Izraelbe.Nekem a pita és a falafel rögtön azt juttatja eszembe,mivel ott éjjel-nappal mindenki eszi.Szezámmagkrémmel megkenik a "zseb"oldalait szezámmag-krémmel(fokhagymával ízesítve,mert amúgy ízetlen)és telerakják mindenféle zöldséggel,falafellel.Egész napot el lehet vele az ember,mert lépten-nyomon kapható.És azok a zöldségek! Na, ott én is vegetáriánus lennék!

petrus2000@citromail.hu

(petra, 2008.11.24 10:22)

pita recept

Szia!

(Szamóca, 2008.11.13 19:11)

Nem tudom. Nálam még nem fordult elő.
De ha előfordulna, felhasználnám őket sima lepénykenyérnek vagy pizzalapnak.

Hülye kérdés?

(Kiddy, 2008.11.13 17:54)

Szia!

Előfordulhat olyan, hogy nem lesz benne lyuk?