Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SAJTOS KIFLI

2008.01.09

Hozzávalók: 

50 dkg lisztből készült élesztős hajtogatott leveles vajastészta.
Az elkészítését itt találod: ÉLESZTŐS LEVELES VAJASTÉSZTA.
20 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál tejföl 1 kiskanál sóval elkeverve, 1 tojás villával lazán felverve. A kiflik tetejére magvak, reszelt sajt vagy dekorsó.

    

p1240800-dd.jpg

    

Elkészítés:

A leveles tésztát 2-3 milliméter vastag négyszögletes lappá nyújtjuk. Nagyon vékonyan rákenjük a sós tejfölt. Egyenletes vastagságban rászórunk 15 dkg reszelt sajtot. Ezután a tésztát úgy, mint a bejglit, föltekerjük, és 10-15 percig langyos helyen letakarva pihentetjük.

Ezután téglalap alakúra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk. A háromszög egyik csúcsa felé föltekerjük. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól legalább 4-5 centire. A tetejüket a fölvert tojással megkenjük, és a maradék 5 dkg reszelt sajttal vagy magvakkal, sóval megszórjuk.

A kifliket előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sajtos kifli

(Szamóca, 2010.01.01 11:03)

Nagyon örülök, hogy végül sikered lett vele, főképp, hogy ennyit dolgoztál érte!
Boldog új esztendőt!

***

(Bogi, 2009.12.30 12:58)

Hát, ez nem volt semmi. Déltől este 7-ig bűvöltem az alapanyagokat, a vaj rendszeresen szökést kísérelt meg a tésztarétegek közül, az egész konyha tocsogott vagy lisztbevonatot kapott, a sodrófa pedig a végére fél centivel vastagabb lett a rárakódott vajas liszttől, mondanom sem kell, levelet sem eresztettek a kiflik. :( Sajnos valahogy nincs szerencsém a leveles tésztákkal. De ez nem változtatott a tényen, hogy 15 perc után az összes kiflit elnyelte egy-egy éhes egyetemista gyomra, és reklamáltak, hogy miért nincs több. :)