Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


SAJTOS MASNI

2008.01.09

Hozzávalók:
Hajtogatott leveles vajastészta (a receptjét itt találod: HAJTOGATOTT LEVELES TÉSZTA,

reszelt sajt,
1 kávéskanál só,
1 tojás,
legalább akkora sütőpapír, mint amekkora a leveles tészta.  

 

Elkészítés:
A 2-3 milliméter vastag téglalappá nyújtott leveles tésztát rárakjuk a sütőpapírra. A megsózott tojást villával felverjük, majd szilikonecsettel rákenjük a tésztára. Képzeletben félbe osztjuk a tésztát, és az egyik felét alaposan megszórjuk reszelt sajttal, a másik felét pedig ráborítjuk úgy, hogy pont félbe legyen hajtva. Jól lenyomkodjuk.
A tészta tetejét is bekenjük a sós tojással és megszórjuk sajttal.
Éles késsel az egész tésztát 10 x 1 cm-es csíkokra vágjuk, és tekerünk egyet-kettőt a tésztadarabkákon.
220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

Tipp:
A tésztát nem csak sajttal, de különböző magvakkal (szezám-, napraforgó- vagy tökmag) is megszórhatjuk.

  

__-sajtos-masni-29-006-aa.jpg