Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SÖRPEREC

2008.01.09

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg vaj, egy mokkáskanál sütőpor, fél deci tej, 10 dkg reszelt füstöltsajt (Karaván, Oázis), 1 mokkáskanál só.

A tetejére: egy villával felvert tojás, szezámmag, napraforgómag, nagyobb szemű só, köménymag, darálatlan mák ízlés szerint.

 

Kép

  

Elkészítés:
A tézsta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát 16 részre osztjuk, minden részből ceruzavékony rudat sordunk, a rudat perecformára összetekerjük. A pereceket kivajazott vagy sütőpípírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejüket a felvert tojással, megszórjuk az ízlésünknek megfelelő díszítőanyaggal, aztán 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

Kép


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sorperec

(Timi, 2011.01.08 03:48)



Ha reszelheto Fustolt sajtot nem tudok beszerezni, mit tanacsolsz milyet vegyek? Az elbow a fustolt szo kimaradt, bocs.

Sorperec

(Timi, 2011.01.08 03:46)




Ha reszelheto sajtot nem tudok beszerezni, mit tanacsolsz milyet vegyek?

Perec

(Szamóca, 2009.12.15 13:10)

Szia Zsuzsa!
Ez a fajta perec lezárt sütisdobozban sokáig eláll.

perec

(zsuzsa, 2009.12.15 11:46)

Kedvet csináltatok a perecek sütéséhez. Egy kérdés: ha nem fogy el rögtön, kb. meddig és hogy érdemes tárolni?

Szilvinek

(Szamóca, 2009.11.30 13:49)

Egészségedre a sört is, a perecet is!
Gratulálok a perec elkészítéséhez!

perec

(Szilvi, 2009.11.27 19:22)

Most eppen ezt ropogtatom egy jo pohar sorrel:)! Isteni lett, es nagyon szepek. Buszke vagyok magamra:D.
Koszike_!

Szia!

(Szamóca, 2008.10.24 15:40)

Nem, nem kell bele tojás.
Ha mindenképpen tojást akarsz használni hozzá, akkor sütés előtt kend meg a perecek tetejét villával felvert tojással. Szebb színük lesz tőle.
Sok sikert a sütéshez!

gyors segitseg TOJAS A TESZTABA

(elyka, 2008.10.24 15:30)

Sziasztok, ahanyszor a fotot neztem, erre a perecekre vagytam. Most bekevertem, de ketsegeim tamadtak: a tesztaba nem kell tojas? van itt valaki aki segiteni tudna?

:)))

(Szamóca, 2008.07.29 15:58)

Közben láttam a képet, gyönyörű lett a pereced! Annyira ügyes vagy!

Szia!

(Saci, 2008.07.29 15:41)

A lányom le is mentette a receptet a könnyedsége miatt és persze azért is mert nagyon ízlett neki!:-)
Nálam is válaszoltam éppen az imént, de akkor itt is...persze Szamóca,megtisztelsz vele!:-)
Gondolom Neked sem próbléma ha ezt a fincsi perecet felteszem az oldalamra, mint Szamóca remekét!?;-))

Szia!

(Szamóca, 2008.07.29 15:17)

Annyira örülök, hogy neked is ízlik! Nálunk is percek alatt elfogy.
Azt akartam kérdezni tőled, hogy ajánlhatom-e az oldaladat itt, nálam. Szerintem örülnének neki a hozzám betérők.

Jöttem...:)

(Saci, 2008.07.29 13:59)

Szia Szamóca! Megsütöttem a pereceket! Ez a recept egyszerűen remek, egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom! Köszönöm szépen...ez is kedvenc lesz az tuti!;-))

Szia Saci!!!

(Szamóca, 2008.07.28 19:00)

De jó, hogy "látlak"! Mostanában ritkábban "futunk össze".
Az oldaladtól viszont egyre inkább el vagyok képedve. Csodaszép! Majd kérdezek vele kapcsolatban valamit.

Szia Szamóca!

(Sacima, 2008.07.28 15:09)

Vittem a receptet!:-)Kifogytak a készleteim, ideje feltöltenem ilyen finomságokkal. Nagyon guszták ezek a perecek, egyet szabadna...mondjuk a napraforgómagosat?;-)) Puszi: Saci