SÓS KEKSZ
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg szobahőmérsékletű vaj, 1,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál só.
Elkészítés:
A hozzávalókból sima, puha tésztát gyúrunk. A tésztát folpackba vagy nejlonzacskóba csomagolva 1 órára hűtőgépbe tesszük.
Ezután lisztezett gyúródeszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákra vágjuk vagy szaggatjuk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ha nagyobb kekszeket készítesz, szurkáld meg őket hústűvel vagy villával.
A kekszek tetejét megkenheted egy villával fölvert tojással, és megszórhatod különféle magvakkal vagy nagyszemű sóval.