Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


TÖLTÖTT LÁNGOS

2008.01.07

p1640024-dd.jpg

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 30 dkg frissen főtt krumpli, fél kocka friss élesztő (2,5 dkg), 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, langyos víz, olaj a kisütéshez.

A töltelékhez: reszelt sajt, párolt káposzta, sonka- vagy szalonnacsíkok, vékonyra szeletelt hagyma, párolt és ízlés szerint fűszerezett gomba, párolt, fűszeres padlizsán vagy bármilyen más zöldség...

A lángosok tetejére tejföl, reszelt sajt, fokhagyma, só ízlés szerint.

 

p1390869-ddd.jpg

  

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a krumplinyomón áttört, langyos főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen letakarva 40-45 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, amiket kézzel óvatosan széthúzogatunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon el, aztán a közepükbe halmozzuk az ízlésünknek megfelelő tölteléket, a tésztát félbehajtjuk, és a széleit  jó alaposan egybenyomkodjuk.

  

gombas-langos-szamocatol-028-fff.jpg

  

A megtöltött tésztadarabokat forró olajba engedjük. Amikor barnulni kezdenek, megfordítjuk, és a második oldalukat is aranysárgára sütjük, majd a megsült lángosokat papírtörülközőre szedve lecsepegtetjük.

Tálalásnál megöntözhetjük tejföllel vagy fokhagymás tejföllel, megszórhatjuk sajttal.

 

toltott-langos-5-034-ee.jpg

p1520856-dd.jpg

p1520840-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kiri

(@ath đmkdgv {e7udla, 2010.09.04 09:21)

király ez a lámgos

töltött lángos

(Margó, 2010.07.10 16:52)

Szia Szamóca! Csak most tudok írni, nem mindig volt netem, most ujra böngészhetek. A lángos a sütőben isteni volt. Azóta csak így sütöm. Az egyik rokonomnál van kemence, abban is kipróbáltuk! Az első 2 tepsi elégett, de a többi isteni lett. Hálás vagyok Neked a receptért! Köszike! Remélem, sokszor tudom az oldalt ezután felkeresni! Millió ölelés! Margó

Sütőben?

(Edit, 2010.05.27 15:45)

Szia!

Most fogom megcsinálni olajban. Már máskor is sütöttem lángost, de még töltöttet nem. Nagyon guszta, tök éhes lettem itt a fogyókurám közepette.
Sütőben hogy lehet megsütni? Azt olvasom hogy papíron,de ugyanúgy szaggasam ki vagy az egészet egyben mint a pizzát? Lehet hülyeséget kérdeztem, de nem tudom elképzelni, bocsi.

Lángos

(Szamóca, 2010.02.25 12:01)

Szia Eszterke!
Köszönöm szépen!
Én mindig sütőpapírt használok. Méghozzá alufixet, az nem ragad a tésztához.
De szerintem a kiolajozás is jó, ha éppen nincs sütőpapírod.
Légkeverés nélkül sütöm (a légkeverés szerintem a kelttésztákat nagyon szárítja), kb. 200 fokon.
Viszont ha sütőben sütöd, szebb lesz, ha a lángosok tetejét megkened vagy egy villával fölvert tojással vagy langyos tejjel. Esetleg megszórhatod reszelt sajttal vagy magvakkal is.

sütőben sült lángos

(Eszterke, 2010.02.25 11:40)

Szia Szamóca!

Tudom mindenki ezt írja, de tényleg nagyon szuper az oldalad!
Én abszolút kezdő vagyok a konyhában... Érdekelne, hogy sütőben, hogy tudom megsütni a lángost? Hány fokon? Sima vagy légkeverés? Sütőpapírt tegyek az aljába vagy kenjem ki olajjal? stb... :)
Előre is köszönöm a segítséged!

Élesztő

(Szamóca, 2010.02.16 09:55)

Szia Marcsi!
Fölfuttathatod az élesztőt tejben is, ha ragaszkodsz a tejhez, de a langyos víz is teljesen jó hozzá.
Viszont sót NE tegyél az élesztőhöz, csak cukrot!
A sót a liszthez kell keverni.

recept

(Marcsi, 2010.02.16 09:40)

Szia!
Szeretnék érdeklődni,hogy írtad a receptben,hogy az élesztőt felfuttatom 1dl langyos vízzel és sóval,csipetnyi cukorral,ez tényleg így van??
Nem tejjel kell felfuttatni??
Azért kérdezem,mert szeretném megcsinálni a töltött lángost!
Előre is köszönöm a válaszodat!!

Margónak

(Szamóca, 2010.01.11 09:43)

Milyen lett sütőben?

töltött lángos

(Margó, 2010.01.05 12:12)

Köszi! a sütős formát meg fogom próbálni magam miatt, mert az epém már az olajos dolgokat nem igen díjazza(azért nem tudok ellenállni egy jó kis lángosnak, palacsintának+ egyebeknek)Olyan jó, hogy lehet tőled kérdezni, és igazán isteni az oldalad.Szép napot!

Lángos

(Szamóca, 2010.01.04 17:40)

Kedves Margó!
Általában olyan tölteléket teszek a lángosba, aminek nem kell hosszú sütés (sajtot, párolt káposztát, párolt gombát, sonkát, virslit...), ezért inkább közepes hőfokon sütöm. A túl lassú sütéstől nagyon sok olaj szívódik a tésztába.
Egyébként nem csak olajban lehet sütni, hanem sütőben is. Úgy persze kicsit más, de úgy is nagyon finom.

A töltött lángosról

(Margó, 2010.01.04 15:32)

Nagyon fincsi, ezt én is ettem, már nagyon régen. Remélem, hogy nálunk fel fogja válltani a pizzát.Annyi lenne a kérésem kedves Szamóca, hogy bő olajban süssem-e, és gondolom lassu lángon, hogy belul is megsüljön. Most annyi jó receptet találtam megint,hogy osztályoznom kell, mit mikorra sütök. Köszi a receptet!