ZÁRT SZENDVICS
Ha strandra, kirándulni mész, és nem a büféből akarsz jóllakni, készítsd el és vidd magaddal az alábbi szendvicset!
Hozzávalók (4 személyre):
8 lepénykenyér (ez lehet készen vett tortilla vagy naan kenyér vagy arab lepénykenyér, de te magad is nagyon egyszerűen elkészítheted, itt receptet is találsz hozzá: TORTILLA (a második recept), NAAN KENYÉR, CSAPATI), 1 tojás villával kicsit fölverve, reszelt sajt vagy magvak, ízlésünknek megfelelő töltelék (ami nálunk bevált: csilis bab, előre átsütött fűszeres darált hús, gombatöltelék, apróra vágott sonka vagy húsos szalonna lilahagymával, apróra vágott megmaradt sült vagy főtt hús hagymakarikákkal vagy kis ketchuppal, maradék pörkölt vagy paprikás a szaftja nélkül).
Elkészítés:
A lepénykenyerek szélét körben megkenjük a fölvert tojással, a közepükbe halmozzuk a tölteléket, a lepényt félbehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk (meg is lehet tűzni néhány fogpiszkálóval vagy hústűvel), a félkörök tetejét is megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal, és forró sütőben vagy grillsütőben pár perc alatt megsütjük. Csak addig kell sütni, amíg a sajt jól ráolvad.