BÁLINT SÜTI
Hozzávalók:
3-4 tábla csokoládé (lehet vegyesen ét- és tejcsoki, remekül felhasználhatók erre a célra a megmaradt csokimikulások és húsvéti csokinyulak is!), 1 doboz Nesquik-gabonagolyó, 2 evőkanál étolaj, esetleg egy kis rum vagy rumaroma.
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasba 3-4 evőkanál vizet öntünk. Beletördeljük a csokoládét, és nagyon kis lángon felolvasztjuk. Ha felolvadt, belekeverjük az olajat és esetleg 1 evőkanál rumot vagy pár csepp rumaromát. A folyékony csokiba beleöntjük a Nesquik-gabonapelyhet, jól összekeverjük és levesszük a fazekat a tűzről. Az így kapott keverékből két kiskanál segítségével 3-4 centi átmérőjű halmokat rakunk egy tálcára, amíg az egész massza el nem fogy. Ezután megvárjuk, amíg a csoki megszilárdul, majd a sütiket késsel alájuk nyúlva leválasztjuk a tálcáról. (Még egyszerűbb sütőpapírra kanalazni a csokis golyókat. Úgy nem tapadnak oda.)
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
sziasztok eszt a receptet majd ki fogom próbálni nagyon jól hangzik.
Nesquik
(réka, 2011.10.22 16:11)sziasztok réka a nevem apcon lakok. nagyon szeretem a Nesquik-et de ma nem volt nyitva az ábécé és nem tudam venni utóírat réka
Nesquik
(Nesquik, 2011.10.22 16:08)sziasztok apccon élek. Nagyon szeretem a Nesquik-et dema nem volt nyitva az ábécé utóírat Réka
..........
(Viki, 2010.01.16 18:59)Azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e fahéjas gaponapehelyel?
éljen Gurbán Bálint!
(Éva, 2009.10.06 07:34)Éljen Gurbán Bálint és az ő sütije! Nagyon jó ez a süti, sokszor készítem még el.
ez a süti
(Tündi, 2009.05.18 06:49)Nagyon jó ötlet ez a süti és nagyon finom is, sokszor fogok még ilyet csinálni.
Bálint sütije
(Szamóca, 2009.04.01 21:45)
Szia!
Sikeres babazsúrt! :)
Én nagy dobozzal szoktam csinálni. Úgy tapasztaltam, hogy pillanatok alatt elfogy. :)
Szia Csillagvirág!
(Tavasz, 2009.04.01 21:27)
Nagyon guszta, finom lehet!
Gyerekzsúr lesz hétvégén, ez lesz az egyik csemege (jól mutatna a sünikék mellett) :-)
Szeretném megkérdezni, hogy kis v. nagydoboz gabonagolyó kell ennyi csokihoz?
Előre is köszi!
Kedves Ildus!
(Szamóca, 2008.09.02 09:07)
Nem teljesen értem a kérdést. A felolvasztott csoki megy össze?
Egyébként a pici víz csak azért kell a csoki alá olvasztáskor, hogy ne égjen rögtön le. Miközben felforralod a csokit, a víz elpárolog. Ha nem így lenne, nem szilárdulnának meg kihűlés után a sütik.
valóban?
(ildus, 2008.09.01 22:41)
tetszik a recept, de a csoki ha vízzel érintkezik "összemegy". vagy ezek szerint mégse?
ez jó és könnyű
(adri, 2012.04.25 14:03)