KEKSZES ŐZGERINC
Hozzávalók:
2 dl víz, 25 dkg porcukor, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 25 dkg vaj, fél dl rum (vagy pár csepp rumaroma), 25 dkg darabokra tört semleges ízű keksz, 25 dkg darált keksz, 1 üveg meggybefőtt vagy rumos meggy befőtt.
Elkészítés:
A vizet, cukrot, kakaóport és a vajat egy fazékban föltesszük a tűzre főni. Öt percig főzzük, aztán belekeverjük a rumot és a kekszeket.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal. Ebbe beleöntjük a (nem forró) kekszes masszát úgy, hogy közben lecsöpögtetett meggyszemeket szórunk bele.
1-2 órára (még jobb, ha legalább egy éjszakára) hűtőgépbe tesszük.
Tipp:
Meggy helyett mehet bele mazsola, dió, felkockázott barackbefőtt is.
Kekszes őzgerinc
(Ráka, 2009.12.23 12:42)