KEKSZGOLYÓK
Hozzávalók:
1/2 kg édes vajaskeksz (natúr vagy vaníliás), kb. 15 dkg puha vaj (ha nem áll össze a tészta, kicsit több vajat kell még belegyúrni), 10 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár, 2-3 evőkanál kakaópor, 2-3 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma), kókuszreszelék, szórócukor, csokoládéforgács ízlés szerint.
Elkészítés:
A kekszet megdaráljuk, aztán ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, lekvárral, kakaóporral és a vajjal. Egy gyurmakeménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként belegyúrunk még némi vajat.)
A tésztából golyókat formázunk, amiket kókuszreszelékben, különböző színű szórócukorban, csokoládéforgácsban, kakaóporban forgatunk meg.
valamiről
(petra, 2012.12.03 20:09)