Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


CSOKITORTA 10 PERC ALATT

2008.02.01

Ennek a tortának az elkészítése valóban csak tíz perc (plusz a sütési idő), ha van otthon kész leveles vajas tésztád. Érdemes kipróbálni, mert nem csak gyors, egyszerű, de nagyon finom is.

Hozzávalók (egy 24-26 cm átmérőjű tortához):

25 dkg leveles vajas tészta (a receptjét itt találod meg: LEVELES VAJAS TÉSZTA - katt ide!,
20 dkg jó minőségű csokoládé,
2 dl tejszín,
2 tojás.

 

Elkészítés:

A csokoládét a tejszínbe tördeljük, és állandóan kevergetve addig melegítjük a tűzhelyen, amíg a csoki fölolvad. Nem kell forralni, nagyon forróra melegíteni sem. Ha a csokoládé nagyjából fölolvadt (egy-két perc), félretesszük hűlni.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Egy tortaformát kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk.

A leveles tésztából a tortaforma átmérőjénél 5-6 centivel nagyobb átmérőjű körlapot nyújtunk. A tésztával kibéleljük a tortaformát úgy, hogy körben 2-3 centis pereme legyen.

A közben langyosra hűlt tejszínes csokiba alaposan belekeverünk két egész tojást. Az így kapott krémet a tészta közepébe öntjük.

A tortaformát a 220 fokos sütőbe tesszük a sütő alsó harmadába.

A tortát 15-20 perc alatt megsütjük.

 

10-perces-csoki-torta-042-dd.jpg

 

Tipp:

Tálalásnál a tortát megszórhatod porcukorral. Adhatsz hozzá tejszínhabot vagy fagylaltot.

Mielőtt a csokikrémet a tésztára öntöd, a tésztát vékonyan megkenheted valamilyen savanykás lekvárral.

A csokoládékrémet ízesítheted pl. kandírozott narancshéjjal, vaníliás cukorral, csipetnyi csilivel.