CSOKIS PISKÓTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 10 dkg (ha van, barna)cukor (de jó a kristálycukor is), 5 evőkanál étolaj (pl. napraforgó), 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy karobpor), 1 csésze növényi tej vagy víz, 1 szűken mért evőkanál 10%-os ecet, 1 zacskó vaníliás cukor (vagy pár csepp vaníliakivonat), 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 1 csapott kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzákeverjük a cukrot, aztán a többi hozzávalót.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük (végezzünk tűpróbát!).
Az elkészült tortát megtölthetjük lekvárral, de tálalhatjuk töltetlenül, esetleg kevés porcukorral megszórva is.
Tipp:
Készíts TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÓKUSZ TORTÁT vagy TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜLI CSOKITORTÁT!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Az ecet mindenképp fontos vagy kihagyhatom? és a szódabikarbónát helyettesíthetem sütőporral?
Tej és tojásmentes csokitorta
(Amália, 2013.11.22 08:16)Azt szeretném kérdezni, hogy a lisztet (fehér) mivel tudom kiváltani ? Rozs,búza,kukorica, tönköly nem jöhetnek szóba. Esetleg fehér rizsliszt vagy kókuszliszt ? Mit tanácsolnál? Válaszod előre is köszönöm.
Csokis piskóta tej és tojás nélkül
(Marcsi, 2012.12.31 19:55)Nem vagyok egy sütő fenomén, de ez a csokitortám hatalmas sikert aratott. Köszönöm a receptet!!!!!
Napraforgo
(Napraforgo, 2012.11.18 20:00)Szeretném megkérdezni,hogy ezt a sütit meg lehet-e úgy sütni hogy piskótatekercset kapjunk belőle?Értem ezalatt,hogy egy nagyobb lapon megsütöm és utána feltekerem majd.Köszönöm szépen a kedves segítséget.Napraforgo
tej,tojás nélküli receptek
(Bea, 2012.09.13 11:48)Nagyon örülök ennek az öldalnak. A kisfiamról nemrég kiderült,hogy tejfehérje és tojásfehérje allergiás, így nagy szükségem volt ilyen receptekre. :))
Re: tej,tojás nélküli receptek
(Szamóca, 2012.09.13 12:24)
Szia!
Az én kislányom is tejallergiás, sajnos. Sok erőt és kitartást a diétához!
piskotárol
(szandi , 2011.04.01 13:58)
nagyon jó hogy vannak ilyen receptek mert olcsoban kivan és aki érzékeny
az is tud ilyeneket enni én most fogom kiprobálni remélem finom lessz.
köszönet
(hello, 2011.01.11 17:12)sya én már régota nézegetem ezt és az anyukámmal is néha kibróbáljuk a recepteket és mindenkinek naon ízlett ezért köszönöm ezeket a finom recepteket
Piskóta-ecet
(Kriszti, 2010.10.06 11:34)
Szia! Pár napja tévedtem az oldaladra és nagyon tetszenek a receptjeid, párat már be is terveztem a hétvégére ;)
Nagyon ígéretesnek tűnik ez a piskóta recept. Én azt hallottam, hogy az ecettől nem morzsálódik a tészta, nem tudom, hogy mi igaz ebből, de a gyümitortám tésztájába is kell ecet és mindig nagyon jól sikerül.
(ha érdekel, megírom neked)
Piskóta
(Szamóca , 2010.09.28 18:22)
Szia Szilvi!
Nem tudom, miért kell bele ecet (azt gondolom, segíti a piskóta fölemelkedését), de azt biztosan tudom, hogy nem érződik a kész sütemény ízén.
piskóta
(Szilvi, 2010.09.28 16:28)miért jó hogy van benne ecet? Ugyan én csak kezdő háziasszony vagyok, de attól nem lesz savanyú esetes az íze?
válasz
(kalmica, 2009.06.24 15:53)Köszönöm a gyors választ. Örömmel hallom, én pont tejszínes csokikrémet gondoltam bele:)!
Torta
(Szamóca, 2009.06.18 21:53)
Szokták tölteni.
Csak szerintem ne nagyon édes krémmel. Egy laza, tejszínes, nem túlcukrozott csokikrém vagy egy vaníliakrém például jól illik hozzá. De valamilyen lekvár is.
kérdés
(kalmica, 2009.06.18 21:42)Az lenne a kérdésem, hogy mennyire "tömény" a tészta? Ha vmilyen krémmel tölteném, nem lenne túl émelygős?
Ecet
(Szamóca, 2009.05.20 16:02)10%-os ételecet. (A legegyszerűbb. Mindenféle ízesítés nélkül.)
egy kérdés
(Zita, 2016.06.29 17:17)