CSOKOLÁDÉTORTA
Hozzávalók:
A piskótához (egy 25 cm átmérőjű tortaformához):
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.
A csokoládékrémhez:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, ízlés szerint rum.
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A krém elkészítése:
A tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.
A kihűlt piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk.
A piskótalapokat a tortatálra tesszük, és megtöltjük őket a csokikrémmel úgy, hogy a krémet gondolatban nagyjából három részre osztjuk: az alsó piskótalapra rákenjük a krém első harmadát, a középső lapra a krém második harmadát, amit befedünk a felső piskótalappal, a maradék krémmel pedig bevonjuk a tortát kívülről.
A kész tortát csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Tipp:
A torta szélét ugyanazzal a csokikrémmel díszítettem, amivel a torta készült, csak kevertem bele egy kanál sötét holland kakaóport. Próbáld ki te is!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon köszönöm a gyors választ! :-)
Torta
(Szamóca, 2011.07.15 12:30)
Szia Évi!
A piskótához mindenből használj hat helyett nyolcat: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.
Csoki torta
(Évi, 2011.07.15 12:18)
Szia Szamóca!
Tavaly megcsináltam az oroszkrém tortádat, nagyon finom lett, a családom imádta. Most annyit kérdeznék, hogy a piskóta arányai hogyan változnak, ha 28 cm átmérőjű a tortaformám. Sajnos nincs kisebb viszont nem akarom csak úgy megváltoztatni, mert akkor félek, hogy nem fog sikerülni. Válaszod előre is köszönöm!
Egy visszatérő oldalfelhasználód: Évi
Sütőpor
(Iza, 2011.04.08 18:18)Köszönöm a választ! Ma este kipróbálom az eredeti recept szerint. Nagy csokikedvelőnek készül, biztosan nagy sikerem lesz! :D
Sütőpor
(Szamóca, 2011.04.06 21:01)
Szia Iza!
Én soha nem teszek sütőport a piskótába. A fölvert tojásfehérjétől emelkedik meg.
De ha te sütőporosan szoktad készíteni, természetesen csinálhatod úgy is.
Csokitorta elkészítés
(Iza, 2011.04.06 17:48)Szeretném megkérdezni, hogy a csokitorta piskótájához nem kell sütőport keverni, hogy feljöjjön és könnyű legyen? Köszi!
csokitorta
(Eni, 2011.02.11 13:13)Szia,a héten csináltam egy csokitortát,egy oviba,egy kisgyerek szülinapjára,és ezt a párizsikrémet készítettem el,annyira finom volt,hogy másnap csináltam itthonra is egy kicsi tortát magunknak ,és nagyon finom volt.Tökéletes a recept és tökéletes a krém.Ezer köszönet érte:)
CSOKOLÁDÉ TORTA
(moretti, 2011.02.04 13:02)Szerintem is kell bele a vaníliapuding lazításnak, mert egyébként nagyon tömény. És szeletelés/fogyasztás előtt érdemes kivenni a hűtőből, mert különben kemény a krém, egyáltalán nem mondanám könnyűnek.
piskóta
(Tibi, 2011.01.22 17:54)A legegyszerübb egy cérnaszállal elvágni,úgy hogy a két mutató ujjadra csavarod a cérnár és jobbra balra mozgatod.
Csokoládé torta
(Szamóca, 2010.12.21 19:35)
Szia Mónika!
Köszönöm a krém-receptet! Biztosan nagyon finom lehet.
A piskótavágáshoz nekem van egy széles pengéjű, hosszú, recés élű késem. Nekem az vált be.
csokitorta
(mami, 2010.10.07 15:53)Én is megsütöttem a tortát és ez az első amikor nem pudingporral(főzőssel) készitettem sokkal könnyebb ,nagyon finom lett!
tortarol
(marcsa, 2010.10.03 15:06)
meg suttem a tortat es nagyon jol sikerult
a csaladomnak keszitettem es mindenkinek nagyon tetszet
koszi szepen a receptet csak igy tovabb
Csoki torta
(Szamóca, 2010.09.06 11:05)
Szia Gabi!
Nagyon örülök, hogy sikered volt a tortával. Isten éltesse az ünnepeltet sokáig!
Nézegetem az oldaladat. Nagyon érdekes. Gratulálok a különleges receptekhez! Jó lenne belőlük több is.
tejszínhab
(Gabi, 2010.09.06 07:11)
Szia
Én is megcsináltam a tortát, nagy sikere volt:)
Nekem a habtejszím felverésével már többször meggyült a bajom ezért én a krémbe portejszínt tettem.
Így nagyon finom lett.
A kép a honlapomon van :)
Ui: engedelmeddel kitettem az oldalad linkjét is ahonnan a recept van-
www.haziallat.hupont.hu
Szia!
(Szamóca, 2010.06.24 19:07)A torta krémjéből úgy, hogy belekeverek egy kanál kakaóport.
Krém
(Zsu, 2010.06.24 18:56)
Szia!
Kérdezni szeretném hogy a csokis krémet amivel a tortát körbe díszítetted simán a piros virágokkal ,miből csinálod!?
Köszi..:)
tejszin
(Kati, 2010.06.15 16:12)Szia Kati vagyok már többször írtam neked más tortákhoz,meg már meg is csináltam a csokitortádat és ujra meg akarom csinálni csak azt akarom kérdezni hogy Hulala tejszín is jó a krémbe és a tetejére(díszitésnek) vagy csak más fajta habtelyszin mert a hulala az jóval olcsobb???És a tetejére kellene hozzá habfixáló??? ÜDV:Kati
Csoki torta
(Évi, 2011.07.16 08:05)