CSOKOLÁDÉTORTA - TRIPLA CSOKOLÁDÉVAL
Hozzávalók (18-20 cm-es tortaformához):
a tésztához: 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, 15 dkg (barna) cukor, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg tejcsokoládé, 20 dkg fehér csokoládé, 6 tojás, 3 kávéskanál sütőpor;
a krémhez: 3 dl habtejszín, 20 dkg étcsokoládé;
a díszítéshez: gyümölcs, cukorgyöngyök, marcipán.
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt addig melegítjük, amíg a beletördelt csokoládé teljesen fel nem olvad, majd kihűtjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát laponként készítjük el. Az étcsokoládét összetördelve vízgőz fölött megolvasztjuk a vaj 1/3-ával, majd hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. 2 tojást alaposan összekeverünk 5 dkg cukorral, hozzáadjuk a vajas csokoládét, majd beleforgatunk 1 kávéskanál sütőporral összeszitált 10 dkg lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. A tej- és fehér csokoládés tésztalapot ugyanígy készítjük el.
A krémet robotgéppel habosra keverjük. Megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük, tálalásig hűtőben tartjuk.